Desi nu il remarcasem pana acum in magazin, saptamana trecuta, la supermarket, mi-a atras atentia laptele praf. Si brusc am stiut ca vreau sa fac ciocolata de casa, una care sa ma poarte inapoi in timp, la vremurile cand eram copil si impreuna cu fratii mei ii dadeam mamei tarcoale, ca sa punem rapid mana pe oala in care amestecase ingredientele si sa o curatam de orice urma de ciocolata.
Zis si facut! Cu mentiunea ca asta e ciocolata de casa…with a twist 🙂 pentru ca am redus cantitatea de zahar si am adaugat niste migdale si merisoare.
Ingrediente
100 g zahar
200 g lapte praf
50 g cacao
100 g unt
100 ml apa
20 g migdale tocate
cateva merisoare confiate
Mod de preparare
Punem apa la incalzit, adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva complet. La siropul obtinut adaugam praful de cacao, amestecam bine si lasam sa inceapa sa fiarba. Cu vasul inca pe foc, adaugam untul si amestecam din nou pana se topeste.
Luam vasul de pe foc si incorporam treptat laptele praf. Cu o lingura de lemn sau cu o spatula amestecam pana se omogenizeaza.
Pentru a pregati forma in care vom turna ciocolata, o ungem cu putin unt. Presaram in forma respectiva migdalele macinate si merisoarele si apoi turnam ciocolata peste. Astfel vom obtine aspectul din imagine. Daca preferati, migdalele si merisoarele (sau orice alte ingrediente alegeti sa folositi) pot fi amestecate in ciocolata inainte sa o turnati in forma.
Dam ciocolata la frigider pana se intareste ca sa o putem apoi taia.
Pofta buna!
Leave A Reply