Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Dragi părinți, dați-l în morții lui de telefon!” – Oare copiii noștri ce înțeleg când ne văd mai toată ziua cu telefoanele lipite de mână și cu ochii în ecrane? Citiți articolul. Până. La. Capăt.
”Un copil nu salvează o relație” – Ba dimpotrivă, aș zice că pune la încercare relația dintre parteneri.
”Cum să nu te cerți cu nevasta de la bani -lecția de educație financiară” – Foarte faină mi s-a părut prezentarea lui Adrian Asoltanie la Social Media for Parents. Ce ne recomandă el la capitolul educație financiară pentru copii citiți la Miruna.
”De ce copiii se comportă diferit atunci când se află în preajma mamelor?” – Păi unde altundeva să își exprime copiii supărările și temerile dacă nu prezența mamelor lor?
”Secretul meu pentru adormitul rapid a copiilor” – OMG! Trebuie să încerc și eu trucul Ioanei. Pare foarte simplu.
”Febra copiilor e un lucru bun, nu mai fugiți de ea!” – Ioana a sintetizat foarte fain ideile domnului doctor Sorin Cadar. Tot la Social Media for Parents s-a întâmplat.
”Sunt cea mai bună mamă” – Mi-a plăcut mult mesajul Simonei. Și eu cred că perfecțiunea e so last season.
”Eticheta alimentelor pentru copii: ce înțelegem din ceea ce citim (p)”- Miruna a scris un articol foarte fain documentat despre cum să citim etichetele produselor pe care le cumpărăm, în special pentru cei mici. Voi știați că există aplicații de mobil care să vă ajute?
”Între a te simți iubit și a ști că ești iubit” – Otilia a povestit iar ceva emoționant, de data asta despre nevoia copiilor de a se simți iubiți.
”Tati, e rece, oprește-te! Tu cât respect îi arăți copilului tău?” – Copilul va face ceea ce vede la părinți, end of story. Și nu, doar pentru că le suntem părinți nu înseamnă că le facem ce vrem.
”Când copilul îți spune că ești proastă” – Been there, done that. Voi cum gestionați situațiile de genul ăsta?
”Sunday rant: chestii mișto de trăit cât trăiești” – Un text scurt și relaxat, cu un mesaj mare și important. Be there! Și veți remarca multe lucruri faine care vi se întâmplă.
”Ce presupune înțărcarea blândă a puiului tău” – Dacă vă preocupă subiectul înțărcării atunci vă recomand să vă uitatți la interviul cu Ilinca Tranulis, inclus în articol. Și țineți minte: e o decizie de luat doar între voi și copil.
”How to create family rules that kids will be happy to follow {+ printable family rules}” – În ultima vreme ne tot gândim și noi că ar fi cazul să punem în scris câteva lucruri de bun simț după care ne ghidăm. Voi aveți reguli ale casei?
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”De ce nu există motivație (și cum poți obține ce vrei fără ea)” – Cât de mișto e ideea asta! Trebuie să o testez! Mulțumesc, Ina!
”Cum adică sunteți în vacanță? Păi nu ați postat nimic!” – Devenim dependenți de social media și nici măcar nu ne dăm seama că se întâmplă.
”Orice emoție – furie, supărare – ține biologic doar 90 secunde. Restul e alimentat de tine. Știai?” – Acum mai mulți ani am urmărit pe TED discursul lui Jill Bolte Taylor, în care povestea despre cum viața i s-a schimbat după un atac cerebral. În cartea despre același subiect ea explică ceva foarte interesant: că o emoție durează doar 90 de secunde din clipa în care s-a declanșat până își încheie parcursul, anatomic vorbind.
”Cel mai ușor mod de a-ți schimba viața ta și a copiilor tăi” – Plecând de la articolul de mai sus, Gabi a scris foarte fain despre cât de important e să avem curajul să ne trăim emoțiile și să vedem unde ne duc. Pentru frică, de exemplu, mi se pare foarte util.
Activități pentru copii și părinți
”10 jocuri educative pentru părinți și copii în vacanța de vară!” – Este minunat de simplă lista de propuneri din articolul lui Robert. Un bun reminder că joaca nu trebuie să fie ceva complicat.
”Activităţi, jocuri şi jucării pentru copii peste 2 ani (I)” – Eu am salvat articolul Flaviei pentru puțin mai încolo când Sara va fi puțin mai mare.
”The big list of activity ideas for young kids: 81 ideas to have fun and learn new things” – Dacă nici în lista Ralucăi nu găsiți inspirație pentru joacă, atunci nu știu unde veți găsi.
”Caravana Muzeelor | Show Aviatic | Evenimente pentru Copii Bucureşti 22-23 Iulie” – Teatru, ateliere de fizică, weekend călare, show aviatic… Ce alegeți?
Citiți și articolele anterioare din seria “Inspirația săptămânii” aici.
Weekend timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
11 Comments
Sunt cea mai bună mamă! 🙂 de curând am început și eu să mă gândesc la mine așa. A început într-un moment în care îmi era foarte greu și am început în capul meu o listă cu toate acele lucruri care nu sunt: îndemânatică, gospodină, odihnită etc.
Mulțumesc pentru ambele mențiuni. Simt de parcă am primit un premiu!
I know, right! Şi faza e că facem atât de multe lucruri bine şi foarte bine.
Ma simt onorata sa fiu pe lista ta. Ai adunat atatea articole faine. Mi-ai dat de lucru .
Spooor! 😀
aoleu, iar am deschis o multime de ferestre cu bloguri de citit :))). sper sa apuc sa le citesc pe toate acum seara :). dar multumesc ca le aduni pe toate la un loc.
Spor şi lectură plăcută! 🙂
Ele te inspira pe tine, tu ne inspiri pe noi! Multumim!
Să fie inspirație! Am zis! 🙂 :*
Și pe mine m-a impresionat experiența Dr. Jill. Absolut incredibil. Cartea also!
Aşa-i? Bine, dacă ar merge transformarea radicală şi fără un atac cerebral cum ar fi? Oare am avea curajul să o facem?
eu m-am pornit pe drum de ceva vreme 😀