Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Concluzii după doi ani și jumătate de grădiniță” – Alex începe școala în toamnă și încă nu îmi vine să cred. După toți anii de grădiniță confirm și eu spusele Ioanei. Un articol foarte util pentru cine se pregătește să își dea puiul la grădi.
”“Nu mă schimb doar pentru că voi nu mai puteți cu mine așa, părinți dragi! Am nevoie să creștem împreună!”” – Otilia a scris frumos tare despre ce se întâmplă de fapt când vrem să schimbăm comportamente ale copiilor noștri.
”Oare au rost comparațiile între copii?” – ”Logopedul mi-a spus așa: “Până la vârsta de 2-3 ani, contează câte cuvinte înțelege, nu câte pronunță. Capacitatea lui de înțelegere este foarte bună. Va începe să vorbească și imediat va spune multe în scurt timp.” Și așa a fost.”
”Polițiștii și medicii nu-s sperietoare de copii” – Bau-Bau, vrăjitoarele, polițiștii și doctorii sunt încă prea des folosiți pe post de sperietori.
”Cum e viața cu copil. Așteptări versus realitate” – M-am regăsit în multe din punctele de pe lista Magdei. La voi cum arată realitatea de părinte?
”Mamei care…” – Adina vine cu o propunere de pace și empatie în vremuri în care mommy wars sunt tot mai dese.
”Mi-aș dori să nu dau explicații” – Ieșitul pentru relaxare în doi la noi nu există decât în puținele ocazii când o avem pe mama în vizită. În rest, mereu există doar multe lucruri de rezolvat.
”Am învățat copilul ce să facă dacă se pierde” – Copiii voștri știu ce să facă dacă se pierd?
”Exerciţiu practic de imaginaţie: meniuri pentru creşe/grădiniţe, educaţie alimentară şi responsabilităţi” – Flavia a scris despre importanța educației alimentare încă de la cele mai fragede vârste.
”Tu ce ai fi in stare sa faci pentru copilul tau?” – Ana a lansat o campanie foarte faină din dorința de a le informa și a le sprijini pe viitoarele mame fumătoare ca ele să renunțe la acest viciu.
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Ataşamentul emoţional faţă de lucruri” – De când tot zic că vă povestesc despre ”Magia ordinii” și numai nu reușesc! Laura a scris despre atașamentul emoțional față de multe din lucrurile pe care le avem pe acasă. Voi de câte obiecte v-ați atașat?
”Ce mă face fericită. Revelație” – ”E locul unde sunt liberă. Unde nu-mi doresc mai mult spațiu, mai multă iubire, de unde nu vreau să fug, nici să mă justific sau să mă fac plăcută. Sunt eu, cea care iubește dincolo de bariere și care își asumă responsabilitatea trăirilor, alegerilor (care nu sunt bune sau rele), care știe că merită și că poate să împlinească orice dacă doar își dorește cu tot sufletul…”
”Ce poți să faci când simți că nu mai poți? Când tot sufletul îți urlă ”gataaaaa!”?” – ”Cea mai mare provocare pe care ne-o dă viața noastră este că trebuie să o trăim. Noi, fiecare dintre noi, pe cont propriu…”
Activități pentru copii și părinți
”Activități Montessori pe timp de vară” – Copiii mei funcționează vara după principiul: cu cât mai multă bălăceală, cu atât mai bine.
”Jocul de luni: Jocuri de rol pentru fricile copilului” – Adriana ne dă idei de jocuri de rol prin care să îi ajutăm pe copii să își depășească fricile.
”Weekend Kid-Friendly în Bucureşti. Evenimente şi Activităţi în 19-20 August” – Atelier floral sau cu roboței? Ce alegeți?
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Weekend timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Comment
Ma bucur ca rezonezi cu mine, Cristina, si iti multumesc pentru mentionare. Mi-ai dat de treaba pe seara asta, ma atrag multe titluri 🙂
Te imbratisez!