Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”De ce dispar/se pierd copiii? Un material de Poliția Română și Blogulmamei.ro” – Citiți articolul Cristinei și asigurați-vă că ai voștri copii știu ce să facă în caz că se pierd.
”Vreau să-ți spun un secret despre copilul tău mai mare” – Și Alex suferă, știu asta, văd asta simt asta. Uneori maschează asta cu furie, cuvinte urâte sau cu încercări de a ne atrage atenția cu orice preț. Dar şi când îi văd cum se caută dimineața unul pe celălalt, cum se îmbrățişează, cum râd împreună îmi cântă inima de bucurie…
”Când simt că fur copilăria” – Câți dintre noi pot spune, cu mâna pe inimă, că nu fură din copilăria prichindeilor lor?
”Dacă nu poți să faci asta, te rog, dragă mamă, ai grijă de tine!” – E atât de important să avem grijă de noi înșine și să fim bine cu noi ca să putem fi bine cu copiii noștri.
”Efectele negative ale tipatului asupra copiilor nostri: de ce nu ar mai trebui sa ridicam tonul la ei. Un material de Diana Dumitriu, psiholog” – Doina a stat de vorbă cu un psiholog despre efectele țipatului asupra copiilor. ”Expunerea pe termen lung la strigat poate avea ca rezultat teama, stresul, anxietatea, insomnia, întârzierile de dezvoltare, problemele de comportament, probleme în dezvoltarea școlară, dificultățile sociale, problemele emoționale și abilitățile de a face față.”
”Efectele pe termen lung ale fumatului în sarcină” – Campania Anei continuă cu al 3-lea articol din serie.
”Why We’re All Messed Up By Our Childhoods” – Foarte fain articolul: ”We make our lives tougher than they should be because we insist on thinking of people, ourselves and others, as evil and mean rather than, as is almost invariably the case, primarily the victims of what we have all in some ways gone through: an extremely tricky early history.”
Pregătiri pentru grădiniță/școală
Pentru că începutul de grădiniță/școală este foarte aproape am cules din online articolele pe tema asta, într-o categorie separată:
Ana: Cum ne pregătim noi, ca părinți, pentru intrarea copilului la grădiniță
Gabriela: Cum ne ajutăm micuții să se adapteze la prima zi de grădiniță
Roxana: Cum pregătim copiii pentru școală
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Tu ai în jurul tău oameni care se bucură de tine?” – Cum ar fi să fim înconjurați doar de oameni care ne acceptă așa cum suntem, care văd potențial în noi? Și cum ar fi să renunțăm conștient la acele relații în care celălalt nu crește împreună cu noi?
”Oameni în pătrate, cu etichete în frunte (VIDEO)” – Un articol despre etichete și posibilitatea unei lumi cu ceva mai multă toleranță. Pentru copiii noștri.
”Te iubesc pentru defectele tale” – Pentru calități e simplu să iubești pe cineva. Dar pentru defecte?
”Mic ghid practic de autosabotaj” – Râdem, glumim, dar…mult adevăr se scunde ăn rândurile scrise de Ina.
”Începe #SeptembrieFărăZahăr. Facem gaşcă?” – O provocare pentru voi: Cine vrea să încerce un septembrie fără zahăr?
”Dependența de mâncare” – Un articol despre dependența de mâncare și un truc pe care să îl încercați data viitoare când salivați la ceva ce pare apetisant.
Activități pentru copii și părinți
Știți deja că Alex e mare fan experimente (zici că e nepot de biochimiști 🙂 ), așa că vă las mai jos o idee simplă de tot:
https://www.facebook.com/thedadlab/videos/528875540787569/
”11 Evenimente Kid-Friendly în Weekendul Acesta. Unde Ieşim în 1-3 Septembrie” – Eu în weekend voi fi la școală, dar voi să vă uitați pe lista de evenimente și să vă alegeți ce vă place.
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Weekend timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Pexels
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Comment
Eu ma bag la septembrie fara zahar! Dar nu cred ca o sa pot evita zaharul de tot, o sa incerc sa il evit in majoritatea cazurilor, se pune? (Adica nu o sa scormonesc rafturile dupa paine cu eticheta nu stiu cum, mai toata painea contine putin zahar).