Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Lupta de a fi mereu bun pentru a fi iubit” – ”Nu am acceptat 30 de ani partea mai puțin bună din mine. Atât de tare urlam după iubire încât aș fi făcut orice efort să mă iubească oamenii. Și eu știam că poți să fii iubit doar dacă ești bun, la dunga perfecțiunii. Mi-am ascuns vrednic cele mai urâte defecte, uneori chiar și de mine. M-am aricit la fiecare critică din exterior, am negat-o verbal dar am mutat-o în interior.”
”Bullying și exercițiul foii de hârtie” – Ce exercițiu bun și cât de bine poți ilustra cu o foaie de hârtie urmele lăsate de bullying!
”Șezi calm: 90% din chestiile care te sperie la copilul tău sunt doar etape, trec de la sine” – Ce mesaj frumos! Mai ales pentru mamele la prima experiență cu bebelușeala.
”Activități și ateliere pentru Săptămâna Școala Altfel” – Ce bine că există și Săptămâna Altfel. Păcat că activitățile de genul ăsta nu sunt norma.
”De vorbă cu Andrada Sorca despre dragostea pentru educație” – ”Este important să petrecem timp împreună și în afara orelor, să mergem la film, în parc, excursii sau alte acțiuni. Umorul îmi transformă multe lecții, aduce o atmosferă plăcută, destinde și dizolvă stresul, uneori educă și ne creează o relație apropiată. Pun foarte mult accentul pe comunicarea cu elevii mei și promovez un stil de educație bazat pe empatie și respect.”
”Ce grădiniţă am ales pentru copilul meu?” – E cred că e important să povestim si despre experiențele faine cu grădinițe și școli, așa cum a făcut și Flavia.
”Reacţia noastră e cea care face diferenţa!” – ”Când te gândeşti cât de greu trebuie să-i fie copilului tău de a ajuns în situaţia de a se comporta nerezonabil, atunci eşti alături de el, îl înţelegi şi poţi să-i asculţi cererea insistenta fără să te mai enervezi, fără să te laşi copleşit de intensitatea momentului.”
”Întrebări ca de la părinte la părinte” – ”Dar cum știi că esti un părinte bun? Ce te face un părinte bun? Cum ajungi să te perceapă ca pe un părinte bun? Dar, de fapt, nu e despre tine. Așa că întrebările sunt mai degrabă: Cum faci un copil să devină un om bun și un om fericit?”
”Despre statul acasă cu copiii, această eternă vacanță de relaxare” – ”Ce să-i spun? Că statul acasă cu un copil nu e tocmai vacanță de relaxare? Că singurele măști pe care mi le pun pe față sunt cele cu piureul de brocolli care sare din lingurița lui fiu-miu? Că mi-e dor și mie să fiu obosită după o noapte de petrecere și că aș da orice să fiu din nou ocupată “cu un proiect important”?”
”Diminuarea stresului prin joacă fizică” – Puțină hârjoneală nu strică niciodată.
”Tu ce fel de model ești pentru copilul tău?” – ”Noi suntem primele modele ale copiilor noștri, fiecare gest pe care îl facem , fiecare vorbă și fiecare zâmbet, contează și se așează la temelia personalității copilului.”
”Vacanță cu familia în românia 2018 – 9 sugestii de cazări child friendly” – Asta este o listă de pus la păstrare pentru planificarea următoarei vacanțe prin țară.
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”4 ponturi pentru o mai bună disciplină financiară” – Un strop de inspirație financiară pică bine. ”De fapt gestionarea finanțelor personale are o însemnătate mai profundă decât simpla economisire. Disciplina în acest domeniu ţine foarte mult de educarea rezistenţei noastre la frustrare şi de amânarea satisfacției imediate. Lucrul cu bugetele de venituri şi cheltuieli îţi dă o anumită stabilitate şi siguranţă care îţi oferă o satisfacţie mai mare decât obţinerea unei plăceri instant atunci când ai făcut un împrumut.”
”Planificarea saptamanala si zilnica – How To” – Planificarea săptămânală vă poate să împărțiți timpul mult mai eficient. Am mai povestit și eu despre asta aici.
”7 reguli pentru o casă fericită. Dovedite ştiinţific” – Idei despre cum să-ţi decorezi casa astfel încât să atragi energii pozitive, să te trezeşti în fiecare zi cu zâmbetul pe buze, să te simţi în armonie cu spaţiul în care locuieşti.
Activități pentru copii și părinți
”21 de idei de distracții gratuite, pe care să le faci cu familia în weekend” – Ce idei faine! Abia aștept să încercăm și noi ceva în weekend. Îl voi lăsa pe Alex să aleagă.
”Lalele de hârtie” – Ce frumos arată! Seamănp cu ideea asta de buchet nemuritor.
”Unde Ieşim cu Copiii în Weekend. Evenimente pentru copii si parinti in Bucuresti 10-11 Februarie 2018” – Câteva propuneri de ieșit din casă.
Weekend cu timp și pentru voi să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Unsplash
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply