Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Depresia după nașterea copilului + o recomandare de carte” – ”Este posibil ca această apatie, tristețe, luptă de adaptare să se întindă pe o perioadă mai lungă (spre luni, ani de zile). Mama poate avea stări de anxietate excesive privind starea de sănătate a copilului, să fie iritată continuu, să aibă o stare de tensiune și un pesimism specific, să se izoleze, să-și piardă vitalitatea, poate avea simptome fizice (dureri de cap, dureri în piept, palpitații, hiperventilație), poartă sentimente de inadecvare și de vină – provenite din ideea eșecului ca mamă. ”
”Activități și ateliere pentru Săptămâna Școala Altfel” – Ioana a făcut o listă faină cu multe recomandări de activități speciale pentru perioada de Școala Altfel.
”Poți să-ți crești copiii fără pedepse?” – Se poate? Da. E ușor? Nu chiar. Și nu, a crește copiii cu blândețe nu înseamnă a-i crește permisiv.
”Plânsul la români are sex, vârstă, program și doză recomandate” – ”Ei bine, un copil e un om. VIU! Deci nu trebuie să fie nicicum, e fix așa cum e. E vesel când are motive de veselie, e jucăuș când are dispoziția necesară. E trist când are motive și pleoștit când îi lipsește dispoziția jucăușă, când e obosit, abătut. Un copil are cele mai reale motive de plâns, indiferent cum percepem noi motivele lui. De la nivelul nostru, la vârsta și experiența noastră pot părea niște prostii lucurile pe care ei pe percep drept sfârșitul lumii. Plânsul nu este un șantaj. Da, un copil poate realiza la un moment dat că doar plângând poate obține ceea ce dorește, dar asta nu e vina lui, ci a noastră. Lipsa de fermitate ne aparține, e responsabilitatea noastră, nu a copilului.”
”Dispoziția părintelui se vede pe chipul copilului” – Am spus-o și eu acum ceva vreme: copiii imită ceea ce părinții fac.
”Copiii sunt cei mai buni imitatori” – Tot pe același subiect, dar de data asta pe blogul Alexandrei.
”35 de cărți frumoase pentru copii peste 4 ani” – Ce cărți faine! Pe multe dintre ele le avem și noi și Alex le îndrăgește tare.
”Privește-ți copilul: Este minunat!” – ”De câte ori îi auzim cu adevărat? De câte ori îi ascultăm sau îi observăm cu adevărat? De câte ori trăim conștient momentul alături de ei, de câte ori ne bucurăm de ei prin toți porii ființei noastre?”
”Ce nu îți spune nimeni despre mămicie” – ”Da, nu cred că este vreo mamă care să conteste frumusețea, iubirea, bucuria pe care le simți ca mamă, dar, dincolo de asta, sunt și aspecte mai dificile și trebuie să vorbim și despre ele.”
”O mamă, prea puține ore” – ”Ora 20.30. Am stabilit deja mai sus că lumea științifică este foarte aproape de a băga toții copiii în pat la culcare pentru o bună dezvoltare, psihică, fizică și emoțională a copiilor. Noi verificăm teme, punem întrebări din lecții, repetăm de 5-6-7-8-n ori ”pune tot ce-ți trebuie în ghiozdan” în timp ce ăla mic trage de aia mare să se mai joace un pic cu el. Mai pun niște rufe la spălat, adunăm jucării, spălăm vase.”
”Fiecare zi este un dar” – ”Ai venit de la muncă. Ești obosită, dar copilul nu se mai oprește din vorbit, din alergat, din întrebat. Îți vine să pleci din nou, vrei să fie liniște, dar uiți că liniștea nu-i întotdeauna bună. Uneori uiți să mulțumești că e al tău, că e bine, sănătos.”
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Cum ne simplificăm viața (sau măcar de unde începem)” – Un articol minunat despre simplitate și cum ea este, înainte de toate, un inside job.
”10 idei ca să te reîndrăgostești…de tine” – Mai știți când vă propuneam să ne facem astfel de cadouri? Maria mai are niște idei de adăugat pe listă.
”Jumătatea mea mai bună” – ”Mi se pare atat de nesanatos sa nu ne putem vedea indentitatile, sa nu ne putem suporta fiintele, sa nu ne intelegem eu-rile incat sa apelam (cu sperante, dar si cu proiectii si asteptari nerealiste) ca o alta identitate, si ea neintregita, sa ne faca completi. ”
”Cum să-ți creezi propriul moodboard, instrumentul vizual care te inspiră?” – Timp să îmi fac mood-board nu am, dar ideea e faină.
”#CeCitim (25) Idei de lectură de la Cristina Oțel” – Shameless promo se cheamă ce fac acum, dar hei, e blogul meu, sunt la mine acasă. Și în plus, multă lume mi-a cerut recomandări de carte. 🙂
Activități pentru copii și părinți
Despre numere se poate învăța și așa:
https://www.facebook.com/thedadlab/videos/608856106122845/
”Felicitări, carduri, art craft pentru ocazii speciale sau just for fun – vârsta 3+” – Poate sunteți în căutare de inspirație. Vă ajută Marina și Loli!
”20+ Idei de Ieşiri pentru Copii şi Părinţi în Bucureşti. Weekend 17-18 Februarie 2018” – La final, inspirație pentru weekend. 🙂
Weekend cu timp și pentru voi să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Pexels
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply