Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Montessori prin ochii unei mame – Mituri și adevăruri” – ”Din păcate, “Montessori” nu este marcă înregistrată. Oricine poate folosi această etichetă pentru orice – pentru că vinde, pentru că sună “cool” sau pur și simplu pentru a induce în eroare părinți dornici de experiențe educaționale diferite pentru copiii lor. … E important să știți că un educator Montessori acreditat trece printr-o formare de ani de zile, aproape cât o facultate – o formare costisitoare, cu examene grele și extrem de riguroase… Educatorul este cel care face cu adevărat diferența în sistemul Montessori – nu materialele, nu cuburile, nasturii sau alte “jucării montessori” folosite ca momeli pentru a stoarce bani de la părinți.”
”Nu apreciezi nimic din ce ai! Când ceri recunoștință la comandă de la copilul tău” – ”Deși îmi dau seama că am chiar noroc de un copil echilibrat și conștient de realitate, recunosc că unul din lucrurile care mă calcă pe nervi este atunci când nu apreciază ce are și ce primește. Sau așa mi se pare mie. Atunci intru în tiparul care ni s-a picurat și nouă în ureche în copilărie. Ăla cu recunoștința la comandă, cu aprecierea meritelor părintelui atotputernic, care îți aduce lumea la picioare și tu, mic nerecunoscător, o iei ca și cum ar fi firesc să fie a ta. Ca și luna de pe cer.”
”Cum se naște în România” – ”Remarca medicului meu că „am venit nepregătită” mi-a rămas mult timp în minte și am răscolit-o semantic luni bune, mai ales în cabinetul terapeutei la care am ajuns să-mi vindec ceea ce a diagnosticat ca depresie pe baza traumei la naștere.”
”Copilul la 2-3 ani sau ”mica adolescență”” – În mai puțin de 2 săptămâni pășim pe drumul ăsta cu Sara. Abia aștept să văd cum va trăi ea experiența asta!
”Ce este o MAMĂ” – Cât de frumos a scris Andreea!
”Viața cu o (pre)adolescentă” – ”Seara, la culcare, mârâie la mine că nu îi este somn și că mai vrea să mai stea la TV. Dimineața, la trezire, am senzația că trezesc monstrul din Loch Ness, nu o copila de 12 ani, atât de urât mârâie la mine când o pup. Jumătate de oră mai târziu, urlă la mine că ” hai odată, că vreau să ajung mai repede la școală, să stau cu colegii”. Își dă ochii peste cap de 1 milion de ori pe zi, ar trânti și ușa dacă nu ar avea un soi de amortizor la ea, comentează la absolut orice, de la îmbrăcăminte, la programul zilnic și la mâncare.” I am sooo not ready for this! 🙂
”Mamele au nevoie de timp pentru ele ca sa fie mame mai bune” – ”Ai putea spune că sfertul ăsta de ceas nu înseamnă mare lucru, însă 15 minute pentru tine sunt mai bune decât zero minute, asta e clar.”
”Munca de-acasă și rolul de mamă sub același acoperiș. Acoperișul casei tale.” – ”Problema apare atunci când mama se hotărăște să muncească de-acasă când acasă rămâne mamă. Pentru că mama la birou e angajat, șef, subaltern. În schimb, mama acasă e mamă. Iar dacă angajata-mamă insistă că de-acasă trebuie să trimită și câteva emailuri să și răspundă la telefon, exact atunci copilul va țipa mai tare la mama-mamă că vrea apă sau pipi.”
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”A treia ediție a programului „60 de zile din viața ta. Spune NU dietelor, spune DA alimentației corecte”” – ”În cadrul programul vom discuta despre mâncare, vom învăța cum să preparăm rețete sănătoase, cum să facem lista de cumpărături, cum să mâncăm atât cât avem nevoie, cum să facem față tentațiilor. Vom învăța să facem diferența între dietă și adoptarea unui stil de viață sănătos. Vom învăța că nu trebuie ca problemele noastre de la serviciu sau problemele personale să ajungă în farfurie.”
”Detoxul digital: ce este, la ce te ajută și cum se face” – ”Potrivit unui studiu din 2014, 6% din populația planetei este dependentă de internet, asta în condițiile în care doar 39% dintre oameni au acces la Internet!”
”Va fi vreodată suficient?” – ”Toți oamenii ăștia gri trebuie să-și umple golul cu ceva. Vor să simtă și caută să simtă. Caută stimuli din exterior, pentru că cei din interior sunt amorțiți. Caută viteză, caută stroboscoape, caută adrenalină, de fapt. Caută obiecte, multe obiecte. Obiecte care bucură limitat, apoi dispar în hăul interior, unde stă ascunsă și vitalitatea și forța de a trăi cu adevărat, cu intenție și nu din inerție.”
”Nu mai vreau sa fiu “ocupata”. Si nici sa muncesc 8 ore pe zi” – ”Consider, din ce în ce mai mult, că această condiție de 8 ore pe zi este o fantomă ținută în viață doar de convingerile a foarte mulți oameni că așa “trebuie” să arate viața. Acest busyness este o boală care a pus stăpânire pe mințile noastre. Doar că nu e adevărată.”
”Evenimente gratuite în luna Martie (în București)” – Mulțumim, Natalia, pentru recomandări!
Activități pentru copii și părinți
”16 jocuri faine de jucat în casă și de luat în călătorii, pentru copii de 3-6 ani” – Și noi le avem pe majoritatea și sunt de mare succes!
”Cum să ne jucăm cu un bebeluș (12-24 luni)” – Musai să încer câteva din idei și cu Sara!
O seară frumoasă să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Unsplash
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply