Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Un copil nu repară ce-i stricat și nu aduce fericirea unde nu e” – ”Un copil nu e o bifă într-o listă mare a vieții, pe care s-o pui și să aștepți răsplata. De fericirea ta ești singurul responsabil. Dacă nu ai fost în stare să te cunoști atât de bine încât să îți dozezi și produci propria fericire și să îți asumi și gestionezi nefericirea aferentă, am o veste proastă și una bună. Aia proastă e că bebelușul nu poartă lozul fericirii în scutec, aia bună e că te poate face să conștientizezi ce e cu adevărat fericirea și unde s-o cauți. Te provoacă atât de tare să te uiți înăuntrul tău, încât s-ar putea nici să nu mai cauți fericirea, că găsești chestii mai interesante.”
”21 de ponturi pentru mame nedormite” – ”Dacă ești mamă, există șanse mari să nu dormi destul. Adică OK, probabil te-ai obișnuit să dormi 4-5 ore pe noapte, și alea cusute din mai multe felii de câte 15 minute, între care te ridici, vorbești, alini, plimbi în brațe, alăptezi, dar asta nu înseamnă că ești odihnită, ci doar că supraviețuiești în condiții vitrege.”
”Spune-mi NU, copile, de câte ori vrei tu” – ”Nu trebuie să fim întotdeauna de acord. Și nici eu nu trebuie să am întotdeauna dreptate. Poate tu vezi lucrurile diferit. Poate le vei face mai bine, altfel. Și chiar dacă nu voi fi de acord cu tine mereu, tot o să-ți ascult toate „Nu”-urile, de fiecare dată.”
”10 motive pentru care îmi încurajez copilul să citească” – La noi în casă se citește tot mai mult: Alex e mândru să descifreze singur textele din cărți și reviste, iar Sara a devenit și ea curioasă să asculte povești.
”Când copiii răbufesc precum un vulcan care erupe” – Detalii importante despre ce facem cu vulcanul ăsta pentru copiii de 1-3 ani, 3-6 și 6-12 ani.
”Copile, poți fi cine vrei tu să fii!” – Înțeleg că vine vremea în care copiii își aleg costume de la magazinul Disney. Alex și-a ales ultima dată tot un pluș, altfel am fi defilat și noi costumați prin aeroport.
”Pe măsură ce cresc copiii, măștile încep să cadă una câte una” – ”Pe măsură ce cresc copiii, măștile încep să cadă una câte una. Cât sunt mici încă te mai poți amăgi. Dar odată cu creșterea lor, încep să se ivească tot mai des, mai ceva decât ciupercile după ploaie, problemele nerezolvate. Ele sunt acolo, în stare latentă, ca un vulcan care aparent e liniștit, dar care în interiorul sau fierbe. Până când într-o zi izbucnește, dă pe afară tot ce a acumulat într-un timp îndelungat.”
”Copilul meu nu mă aude. Ce este de făcut?” – La noi funcționează metoda asta și când a venit timpul ca Alex să închidă tableta.
”De unde obsesia de a fi mama perfectă?” – ”Nu e capăt de țară nici dacă azi nu ai de mâncare în casă doar pentru că ai vrut să stai mai mult afară cu bebe. Era și păcat să-i întrerupi alergatul după minge și joaca doar ca tu să fi bifat toata lista din cap cu ce ai de făcut. So, hai să fim mai indulgente și să nu mai alergăm după cai verzi pe pereți.”
”De ce este importantă joaca pentru un copil – Infografic” – Și nu numai pentru copii e importantă joaca. 🙂
”Ce e un obicei? Cum formăm un obicei nou, folosindu-ne de cel vechi?” – ”Viața noastră întreagă este o serie de obiceiuri, pe care le facem zi de zi, săptămânal, lunar sau anual. Statul pe telefon e un obicei, desertul după masă e un obicei, scrisul într-un jurnal de recunoștință este sau poate fi un obicei, spălatul pe dinți, mersul în călătorii și altele. Unele obiceiuri sunt bune, altele sunt rele, iar ca să putem să lucrăm cu cele rele sau să introducem obiceiuri noi bune, e nevoie să înțelegem ce e un obicei și cum funcționează.”
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”10 competențe esențiale pentru oricine, pe care mi-aș fi dorit să le învăț la școală” – ”În ultimii ani, m-am simțit de foarte multe ori nepregătită pentru lumea în care trăiesc și am simțit mare nevoie de a dobândi tot felul de competențe ca să fac față cerințelor. ”
”Fericirea e o alegere” – ”Deși nu e vina ta că ești nefericită, deși nu e vina ta că ai ajuns aici și deși nu e vina ta că nu mai poți ieși de aici, e important să vezi cum fericirea ta e responsabilitatea ta și a nimănui altcuiva. Nu ești vinovată, ci ești responsabilă. Ești responsabilă pentru viața ta, pentru emoțiile tale, pentru acțiunile tale. La fel cum și ceilalți sunt responsabili pentru viețile lor, pentru emoțiile lor și pentru acțiunile lor.”
”Oi fi mai proastă eu dacă renunț?” – ”Timpul e resursa cea mai prețioasă a secolului în care trăim astăzi. O zi pierdută lângă omul pe care-l iubim sunt 24 de ore în minus pentru a ne face viața împlinită. Aceste 24 de ore au șanse spre 90% să devină rădăcina următoarelor 24 de ore în care conflictul se agravează.”
”O oră oarecare dintr-o zi lucrătoare” – ”Există această oră dintr-o zi oarecare, o dată la câteva zile (uneori mai mult, alte ori, mai puțin), în care, indiferent câți sunt cei care au nevoie ACUM de tine, nu poți fi acolo și, culmea, nu se termină lumea din cauza asta.”
”Regula lui U pentru organizarea dulapului copilului” – Ce îmi place când vine Diana cu câte o idee de asta salvatoare! Rafturile copiilor sunt înguste, dar hainele mele sunt puse fix în U pe rafturi.
Activități pentru copii și părinți
”Lista cu reguli de pe frigider” – Voi aveți o listă cu regulile casei?
”1 Mai Kid-Friendly în Bucureşti. Unde Ieşim cu Copiii în Minivacanţa 28 Aprilie – 1 Mai” – Voi ce faceți zilele astea?
Weekend cu timp și pentru voi să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Pexels
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply