Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Hai să râdem!” – Ce-mi place tradiția asta cu terapie prin râs!
”41 de cărți frumoase pentru copii cu vârste între 2 și 5 ani” – Wow, ce listă! Mulțumim, Ioana!
”Ce să faceți ca să fiți despăgubiți pentru scaunul auto al copilului în caz de accident rutier” – Eu habar nu aveam. Voi?
”Despre învățământul finlandez – Interviu cu profesor Dr. Jukka Kangaslathi” – ”Toate ființele umane sunt unice și diferite și ar trebui să înțelegem că elevii au un potențial enorm de învățare, dar talentele lor sunt uneori dificil de descoperit. Elevii au comportamente diferite. Li se permite comportamentul diferențiat în interiorul unui anumit sistem.”
”Copiii nu au nevoie să le aratam noi calea spre fericire” – ”Să fii părinte este o călătorie cu dublu sens. Mergi către exterior prin tot ceea ce faci pentru copilul tău și mergi în interior unde retrăiești bucuriile, dar mai ales durerile experiențelor tale timpurii. Drumul spre exterior ne este cel mai vizibil. Acolo alegem de cele mai multe ori să ne uităm. Drumul spre interior este cel mai profitabil pentru toți, de el alegem cel mai des să fugim. Pentru că ne dor rănile, dar rănile acelea se traduc apoi în toate greșelile pe care le facem față de copiii noștri, fiind convinși că le facem bine. ”
”Povestea copilului care n-a spus și a părinților care n-au întrebat” – ”Parcă nici n-ar fi existat ziua în care mi-am făcut promisiunea că eu nu voi proceda așa. Intru pe pilot automat, iar toate întrebările mele, ale noastre, părinții, sunt legate de școală și de rezultatele Dianei la teste. E ca și cum am fi învățat pe de rost o listă cu întrebări, ca pe o poezie pe care o recităm în fiecare seară, după ce o luăm pe Diana de la școală.”
”Eu când o să fiu mamă, niciodată n-o să…” – Numai cine nu are copii nu înțelege. Câte idei din astea mai aveam și eu, pfff…!
”13 mituri despre creşterea copilului” – Cred că nici dacă punem lista Flaviei și pe a mea la un loc nu epuizăm toate superstițiile astea.
”Tu îi spui copilului tău “te iubesc”?” – ”Uneori îmi doresc să trăiesc într-o ţară îndepărtată, în care să nu existe deloc cuvinte. Nu, stai. Nu am zis bine: nu să nu existe deloc cuvinte, ci să nu existe cuvinte urâte. Sau măcar să nu le înţeleg eu… m-aş duce în China şi m-aş amuza când i-aş auzi spunând rân ţân chian chiu thong ling laaaang şi mi-aş închipui că de fapt sunt cuvinte blânde, de alint, care pur şi simplu sună caraghios. ”
”Doar părul, părul din ochi rămâne” – Sara încă nu s-a împrietenit cu pieptănul, agrafele sau elasticele de păr.
”Pupicii de mamă” – Înțeleg că mai am vreo 2 ani în care îl pot pupa pe Alex înainte ca acest obicei să devină neigienic. 🙂
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”10 minciuni pe care mulți ni le spunem zilnic despre noi (și pe care le mai și credem)” – ”Pentru mine, prima parte a vieții a fost despre a-mi construi diverse convingeri despre viață, despre mine și despre lumea în care trăiesc. Cam asta se întâmplă când ești mic, nu-i așa? Ești ca o foaie albă, nescrisă, pe care cei mai apropiați din familie încep să scrie “oamenii sunt așa și așa, tu trebuie să fii așa și așa”.”
”Dragă Copilărie” – ”Păcălește-i pe părinți să nu mai stea peste program și pe bunici să meargă la mare cu tine, chiar dacă ei cred că nu mai sunt la vârsta de făcut plajă și costume deux-piece. Mai treci și pe la noi, ăștia mari, cool și responsabili, dar ia-ne de la zero. Învață-ne să vorbim din nou, să zicem mama și tata, și mulțumesc, și te rog, și sărumâna, și câți ani avem, chiar dacă sunt mulți, și pe cine iubim mai mult.”
”Despre folosirea excesivă a diminutivelor în cele mai nepotrivite momente” – ”Avum câțiva ani am însoțit o prietenă să își cumpere rochie de mireasă. La unul din magazine, doamna care vindea, ne-a întâmpinat cu un zâmbet foarte larg și cu o ploaie de diminutive: rochiță, miresică, ginerică, nășică, bisericuță, floricele, pantofiori, încât aveam impresia că vom participa la o nuntă de pitici.”
”Metoda KONMARI explicată: Organizarea cărților” – ”Pentru un pasionat de lectură, care adoră să aibă o bibliotecă vastă, procesul poate fi complicat. Pentru cei care au câteva titluri de sortat, pașii sunt clari și preciși. Ambele tipologii însă trebuie să înceapă din același punct: să ia toate cărțile de pe toate rafturile din casă și se le aducă într-un singur loc, unde se face trierea.”
”Ghidul începătorului: Cum poți să faci o plată” – De la A la Z, de la Anamaria.
Activități pentru copii și părinți
”Pop Up Heart Card” – este mi-nu-na-tă felicitarea asta! Mulțumesc Dana că ai dat share!
https://www.facebook.com/CraftFactoryByKidspiration/videos/1264968066939876/
”30 de activități de vară în oraș, pentru tine și copii” – Articolul lui Răzvan mi-a adus aminte de ziua în care am luat Bucureștiul la picior cu Alex.
”1 Iunie. Unde Mergem cu Copiii în Minivacanța de Ziua Copilului în 2018” – Azi a fost despre copii. Zilele următoare ce faceți? 🙂
La mulți ani de 1 iunie! Weekend cu timp și pentru voi să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Pixabay
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply