Gata! L-am lansat! 🙂
De ieri, podcast-ul Pauza De Bine se poate asculta și pe Soundcloud, dar și pe Youtube și are deja peste 200 de ascultări la activ în total. Găsiți inserat mai jos primul episod, dar și transcrierea lui în cazul în care preferați să citiți.
Enjoy!
Versiunea Soudcloud:
Versiunea Youtube, dacă nu aveți cont pe Soundcloud:
Sunt atât de mândră că podcast-ul vede lumina zilei sau, mă rog, a undelor, a internetului.
Liz Gilbert spune în cartea ei – Big Magic – că inspirația vine și îți bate la ușă o dată, de 2 ori, de 3 ori, dar la un moment dat, dacă nu îi deschizi, merge și bate la ușa altuia care îi și deschide. Și cum trăim noi într-o lume imperfectă, te și consumi eventual pentru că o idee care te-a vizitat și pe care n-ai băgat-o în seamă ajunge să fie pusă în practică de altcineva, când ai fi putut fi tu. Până într-un punct cam așa a fost și experiența mea cu podcast-ul. Eu sunt fan al unor podcast-urilor din State și am început să mă gândesc la a lansa unul cam prin vara anului trecut. Mind you, e sfârșit de martie deja. Ideea venea, pleca, venea, pleca. Dar n-am ignorat-o. Mi-am dat seama că începusem să ascult podcast-urile altfel, să mă interesez cum se face, de ce echipament e nevoie. Am tot făcut pași mici, fără să pun presiune prea mare asupra mea și fără teama că X sau Y vor lansa proiecte similare înaintea mea.
Ce m-a ținut pe drumul ăsta a fost faptul că aveam un DE CE puternic în spate și podcast-ul este doar un CUM pentru el. Am mai povestit asta și pe blog acum ceva timp. Am știut din prima clipă că podcast-ul se va numi Pauza de Bine și că va fi o extensie a rubricii cu vechime deja pe blog. Eu sunt un om informal, sunt despre relații, oameni, emoții, sunt și despre a face, dar mai ales despre a fi. Așa că, într-un fel, completarea articolelor scrise și cu ceva material audio însemna să mai dărâm din bariera asta dintre mine și cititori.
Dacă stau să mă gândesc am avut vreo 55 de pauze de bine luate împreună pe blog până acum. Dacă urmăriți seria de articole știți care care e mesajul și vibe-ul. Dacă nu o urmăriți, dar vreți timp cu voi, provocări, încurajare, exerciții din sfera psihologiei pozitive să intrați pe blog. Veți găsi acolo inclusiv exercițiul celor 100 de zile de recunoștință care a schimbat zeci sau poate sute de vieți. Acum de exemplu, suntem în jur de 25 de persoane care îl facem împreună pe grupul de facebook Părinte conștient. Nu prin vreo magie, ci prin disciplină și alegerea conștientă de a vedea motivele de recunoștință din jurul nostru. Pe scurt, articolele din seria asta au fost și vor fi în continuare despre a fi, despre a întoarce oglinda spre voi înșivă, despre a vă cunoaște, despre viața trăită cu sens.
Îmi place să cred că și versiunea audio va ajunge la sufletele celor care urmăresc podcast-uri de regulă, ale celor care vor să crească pe interior și să își transforme viața. Așa că vom acoperi subiecte de dezvoltare personală, inclusiv pentru părinți, dar vom avea și episoade dedicate freelancing-ului, soloprenorilor/antreprenorilor pentru că feedback-ul vostru pentru articolele din seria #JurnalDeFreelancer sunt atât de faine și simt că e nevoie să vorbim mai mult despre asta.
Uneori va trebui să vă mulțumiți cu mine. Alteori vom avea invitați faini de tot, oameni care inspiră prin ceea ce fac și prin ceea ce sunt. Eu am deja o listă de nume în minte, dar cum podcast-ul e pentru voi vă provoc să luați cu asalt spațiul de comentarii de pe Soundcloud, Facebook, Youtube sau blog și să îmi scrieți pe cine v-ați dori să descos în episoadele viitoare și ce teme din ariile despre care am vorbit mai devreme sunt de interes pentru voi.
Și-acum că am făcut o introducere cât jumătate de episod, dar na… e primul și am simțit nevoia să clarific ce se poate întâmpla în spațiul ăsta, aș vrea să povestim puțin despre dezvoltarea personală. Pentru voi ce înseamnă? Lucrați la dezvoltarea voastră sau nu? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce? Nu vreau să arătăm pe nimeni cu degetul. Sunt doar curioasă să aflu răspunsurile voastre.
Astă iarnă m-a luat cineva pe nepregătite când mi-a spus că nu citește cărți de dezvoltare personală. De fapt, ce m-a surprins n-a fost ce a spus – fiecare își face alegerile și cu asta basta. M-a mirat felul în care a spus-o. A sunat ca un fel de ”Doamne ferește!”, ca și cum ar fi rușine. De aici și curiozitatea mea.
Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu pun semnul egal între dezvoltare personală și învățarea academică. Nu e despre a citi, a memora, a reproduce apoi fragmente sau a face comentarii. Și-apoi, pentru mine cel puțin, dezvoltarea personală nu e despre a te repara. Nu trebuie să fii defect ca să te ocupi de creșterea ta. Trebuie să fii conștient.
Oricine lucrează la a fi mai bun azi decât a fost ieri investește, practic, în dezvoltarea lui. De unde stau eu, văd lucrurile așa: când tu ești mai bun cu fiecare zi ce trece, poți face mai mult bine. Din punctul meu de vedere conștientizarea de sine, autocunoașterea este cel mai bun cadou pe care ni-l putem face. Doar așa putem ieși de pe pilot automat, să înțelegem felurile în care ne sabotăm, să lucrăm cu fricile proprii pentru a putea apoi trăi în congruență cu valorile noastre, să descoperim darul cu care am venit pe lume și modalități de a-l împărți celor care au nevoie de el.
Fiecare e liber să aleagă ce metode i se potrivesc, să le combine în orice fel. Poate fi citit, coaching, terapie, mentoring, participarea la workshop-uri și conferințe, ascultat podcast-uri. Poate fi lucrul în echipă, voluntariatul, schimbarea jobului sau a carierei. Dar pot fi lucruri suprinzător de simple: să întâlnești oameni noi, să călătorești, să te dai jos de pe rețelele de socializare din când în când, să ai o conversație cu cineva care are convingeri diferite de ale tale sau să stai la povești cu un copil.
Uite, de exemplu, voi ce ați făcut azi ca să fiți mai buni decât ieri? Vă las cu întrebarea asta și cu invitația de a folosi – cu responsabilitate – câmpul de comentarii dacă aveți chef să împărtășiți ideile cu noi.
Data viitoare vorbim despre începuturile în freelancing, antreprenoriat, soloprenoriat.
Până atunci să vă fie bine!
Citește și:
Una dintre cele mai faine experiențe pe care le poți trăi
Bunătatea știe unde stai
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
5 Comments
Pai, ce am facut azi pt dezvoltarea mea. Am ascultat podcast-ul tau, am citit de dimineata o carte cu baiatul de aproape 2 ani, inainte sa plecam spre gradinita/ serviciu. Ieri m-am oferit voluntar pentru un internship. Incerc sa gasesc idei proaspete in fiecare zi. Cititul de beletristica in metrou se pune? 🙂
Mulțumesc că l-ai ascultat! Ce bine sună lucrurile pe care le faci! 🙂
[…] părinți, dar vom avea și episoade dedicate freelancing-ului, soloprenorilor/antreprenorilor. Mai multe detalii aici. ❤️ Episoade preferate: Cum avem grijă de banii noștri. Educație financiară pentru adulți […]
[…] Orice de la MASTERCLASS – sunt minuni!!! Ascult podcastul “Pauza de bine” cu Cristina Otel […]
[…] Pauza de bine cu Cristina Oțel e un podcast de dezvoltare personală și psihologie, Cristina, care e psiholog, blogger și coach ține și cursuri de depășire a convingerilor limitative. […]