Bine ati venit la Inspiratia saptamanii, locul in care strang articolele care mi-au atras atentia pe parcursul unei saptamani – mi-au oferit o solutie, m-au facut sa rad, mi-au dat o idee, etc. Le voi impartasi cu voi in fiecare vineri seara, pentru ca voi sa le puteti accesa usor peste weekend cand prindeti un moment de relaxare si vreti sa cititi.
Pentru tine ca parinte
“De ce doctorul nu poate vindeca raceala copilului meu” – Zilele trecute pe Facebook circula un articol scris de un medic pediatru si antropolog din Statele Unite, foarte distribuit. Ma bucur ca Bogdana l-a tradus integral si va invit si pe voi sa il cititi.
“Jocul dintre parinte si copilul lui – terapie, magie, stiinta, putere si arta” – Un nou articol al Otiliei Mantelers despre cum joaca poate avea puteri magice si vindecatoare.
“Cum se formeaza legatura cu tatal” – “Tatal,…, este cel care trebuie sa protejeze nou formata familie, sa ii asigure resurse suficiente. Iar pentru aceasta “sarcina” el este biologic construit sa se poata detasa, sa poata pleca de acasa. Asadar, rolurile mamei si ale tatalui sunt din prima clipa diferite. Ca urmare, relatia tatalui cu copilul nu este sustinuta de biologie, asa cum este cea a mamei. Tatal trebuie sa invete cum sa fie tata, trebuie sa investeasca timp si energie pentru a-si cunoaste copilul, pentru a crea o relatie cu fiul sau fiica lui.”
“Evenimente de parenting – noiembrie” – Sofia a strans la un loc si de data asta o multe evenimente faine dedicate parintilor. Timp sa aveti!
“Cum sa iti distrezi copilul departe de tableta” – Intr-o era digitala nu ii poti tine departe pe copii de tehnologie si internet pentru vesnicie. Tableta si telefonul pot fi intergrate in viata de familie, cu limitele de rigoare. E foarte important insa sa avem multe alte activitati…offline cu copiii.
“Cum putem dezvolta rezilienta copiilor” – “Nu ne nastem rezilienti. Este ceva ce dezvoltam si invatam ca urmare a interactiunii cu ceilalti si cu mediul. Rezilienta se construieste in timp, in paralel, asa cum se dezvolta si arhitectura creierului. Si nu tine de ceea ce are persoana ca si bagaj genetic, ci mai degraba de interactiunea dintre persoana, mediu si ceilalti.”
Pentru binele tau (si al familiei tale)
“De cuplu: Nu tu o intretii. Ii creezi doar mijloacele sa-ti fie tie bine” – Perspectiva unui barbat asupra problemei veniturilor dintr-o familie. La noi nu e cazul de astfel de discutii, dar e o lectura faina si pe un ton simpatic pentru cine are nevoie.
“15 Things You Shouldn’t Give Up to Be Happy” – Dupa ce articolul ei cu 15 lucruri la care sa renunti pentru a fi fericit a devenit cel mai viralizat articol de dezvoltare personala, Luminita revine cu o alta lista, de data asta cu 15 lucruri la care sa nu renunti ca sa fii fericit.
“15 Simple Ways to Spread Happiness and Kindness Around You” – Si daca tot am vorbit de fericire, va invit sa adaugati in reteta si un strop de buntate. Nu poate iesi decat ceva frumos.
Activitati pentru copii si parinti
“Piuneze si motricitate fina” – Pe blogul Cristinei puteti gasi o activitate pentru exersarea motricitatii fine.
“Plastilina de casa” – O reteta foarte simpla pentru a face plastilina acasa.
“How do you feel today?” – O activitate simpatica tare pentru explorarea emotiilor. Abia astept sa o fac cu Alex. Sper sa ne iasa faza cu impaturitul.
Cititi si articolele anterioare din seria “Inspiratia saptamanii” aici.
Weekend cu timp si pentru voi va doresc!
Credit foto: Andreea Mitran
Pentru a fi la curent cu noile articole va invit sa dati un like paginii de Facebook a blog-ului sau sa va abonati la newsletter.
Leave A Reply