Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
“How a Parent’s Affection Shapes a Child’s Happiness for Life” – Știința spune că afecțiunea și căldura pe care părinții le oferă copiilor au efecte pozitive pe tot parcursul vieții respectivilor copii.
“Deși ei sunt tot mai mari, loc o să fie mereu” – Mi-a plăcut așa de mult articolul Ioanei. Abia aștept să ajungem și noi la un echilibru cât mai stabil în 4.
“Mecanisme de apărare psihică folosite de copii” – “Mecanismele de apărare sunt modalități de a evita emoțiile mai puțin plăcute. Astfel emoțiile ajung să nu mai fie trăite, ci îngropate în sine, în spatele unor măști.”
“Ce secrete se ascund în mintea unui adolescent?” – Un articol care explică modul în care funcționează și se dezvoltă creierul unui adolescent și care cred că va prinde bine oricărui părinte cu copii mai mari.
“Impactul lecturii asupra copiilor – de vorbă cu György Gáspár” – Despre relația copiilor cu cărțile, despre cum îi ajutăm pe cei mici să îndrăgească lectura și despre beneficiile lecturii împreună puteți citi în articolul scris de Eliza.
““Fără ură, cu toleranţă” – despre bullying” – Am citit articolul Laurei, inclusiv comentariile și mi-am notat titlurile cărților recomandate. Bullying-ul îmi dă fiori de pe acum.
“Când va dormi copilul meu toată noaptea?” – Un articol pe care îl recomand părinților de bebeluși și copii mici. Sara a dormit toată noaptea de la 2 la 9 luni. Atunci a revenit la una sau chiar două treziri pe noapte. Va trece și asta cândva. 🙂
Pentru binele tău (și al familiei tale)
“Your Breath is Your Brain’s Remote Control” – Un articol tare fain despre cum respiratul adânc, mai ales inpiratul pe nas influențează funcțiile creierului. “So taking a breath in through our nose can control our brain signals and lead to improved emotional and memory processing, but what about the out-breath? As mentioned earlier, slow, steady breathing activates the calming part of our nervous system, and slows our heart rate, reducing feelings of anxiety and stress. So while the in-breath specifically alters our cognition, the act of slow, deep breathing, whether the inhalation or exhalation, is beneficial for our nervous system when we wish to be more still.”
“10 Ways to Start Giving Yourself Credit” – Pentru că merităm să fim mai buni cu noi înșine, să ne recunoaștem meritele și singuri în loc să așteptăm ca alții să le remarce pentru noi.
***
“De ce este importantă alăptarea?” – Să nu uitați de masterclass-ul online cu Ilinca Tranulis, pe 22 februarie, la ora 19:00.
Activități pentru copii și părinți
“Floating Drawings Art Project” – Abia aștept să încerc activitatea asta cu Alex în weekend!
“Atelier Nemi de lectură şi pictură: Sarea în bucate” – Mâine vă aștept cu cei mici la ora 11:00, la Carturești Carusel, să citim împreună Sarea în bucate. Copiii sunt apoi invitați să picteze alături de ilustratoarea cărții.
“Unde Ieşim cu Copilul în Bucureşti | Weekend 18-19 Februarie“ – Ca în fiecare weekend, aveți de unde alege.
Citiți și articolele anterioare din seria “Inspirația săptămânii” aici.
Weekend cu timp și pentru voi vă doresc!
Foto: Andreea Mitran
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply