Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
“De ce nu se concentrează copilul la învățat? Cauze și soluții” – Un articol foarte util scris de Ioana în urma participării ei la Atelierul aplicat “Copiii între 6 și 12 ani. Anii formativi” susținut de Oana Moraru. “Primele trei trepte ale piramidei sunt memorarea, înțelegerea și aplicarea. Acestea sunt baza, ierarhia inferioară. Dacă le folosim doar pe acestea, dezvoltăm un om doar până la jumătate. Adevăratul salt în gândire se realizează atunci când acestea se aranjează sub forma unei plase de susținere și peste ele se folosesc analiza evaluarea și creativitatea, care constituie ierarhia superioară.”
“De ce concursurile pentru copii mici mi se par o prostie” – Pe mine mă termină când Alex se pune pe plâns când nu câștigă el la un joc deși i-am explicat în repetate rânduri că nu e concurs și i-am arătat că nu mă supăr când pierd.
“19 lucruri pe care nu le știai despre dinții copilului tău” – Luați articolul Mirunei și citiți-l cap-coadă cu toate cele 19 informații importante despre și pentru sănătatea danturii copiilor.
“Să le dăm copiilor noștri timp să crească” – Copiii fac lucruri când sunt pregătiți să le facă și unii copii vor fi pregătiți mai devreme decât alții. Să nu îi mai grăbim, să nu îi mai comparăm.
“What helped me become a calmer mom and be gentle with my child even if I’m angry” – Raluca a povestit pe blogul ei în engleză despre 5 lucruri pe care le-a făcut pentru a deveni mai calmă în relația cu băiețelul ei.
Pentru binele tău (și al familiei tale)
“Cine ne dă înapoi toate zilele irosite?” – Cât de mult timp ne irosim pe lucruri neimportante. Și cât de mult investim din noi în lucruri cărora nici nu ar trebui să le acordăm atenție.
“Plânsul nu înseamnă doar tristețe, ci și eliberare, vindecare, sănătate” – Când mi se umple paharul mă închid în baie și plâng până simt că am scăpat de tot bagajul greu și îmi recapăt forțele. Plânsul e sănătos și uneori chiar necesar.
“Cum m-am aruncat în gol – Andressa: M-am aruncat dintr-un tren în alt tren” – Mi-a plăcut mult interviul cu Andreea. Dacă simțiți și voi nevoia de schimbare vă invit să îl citiți și să vedeți cum e experiența cuiva care a îndrăznit.
“Creierul social și nevoia noastră de conectare și căldură” – Știați că atunci când ne simțim excluși social și atunci când simțim durere fizică se activează zone similare ale creierului.
Activități pentru copii și părinți
“Măsurători și dimensiuni – un joc simplu” – Pe blogul Cristinei găsiți o activitate ce vă poate fi de folos dacă ai voștri copii sunt în perioada în care învață despre dimensiuni și măsurători.
“16 idei drăguțe de activități de primăvară pentru copii (și părinți)” – Raluca ne propune o serie de activități pe care le putem face în această primăvară împreună cu cei mici.
Un experiment cu varză roșie fain și simplu de făcut:
https://www.facebook.com/thedadlab/videos/446915708983553/
“Weekend Însorit în Familie la Bucureşti. Unde Ieşim cu Copilul în 1-2 Aprilie” – Weekend cu soare, ateliere, spectacole și târguri. Ne vedem la Piua?
Citiți și articolele anterioare din seria “Inspirația săptămânii” aici.
Weekend cu timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Pexels
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
3 Comments
Gracias! 🙂 mă bucur că ți-a plăcut.
Ce bucurie sa regasesc doua articole ale mele pe lista ta! Iti multumesc mult! 🙂
Cu mare drag! 🙂