Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Ce-a făcut parentingul din mine” – Ca să putem fi părinți cu adevărat blânzi trebuie să avem grijă mai întâi de emoțiile noastre.
”Copiii au nevoie să învețe toleranța la frustrare, ca să poată face apoi efortul de a obține ce-și doresc” – Ioana a scris despre importanța de a înțelege frustrarea și a dat câteva exemple de acțiuni prin care putem crește toleranța copiilor la această emoție.
”Nostalgii” – Mai e puțin până Alex împlinește 6 ani și nu îmi vine să cred cât de mare s-a făcut. Am înțeles perfect ce spune Bogdana în articol și da, cred că dacă am înceta să îi mai vedem pe copii ca fiind extensiile noastre (ceea ce nu sunt!) am putea să ne bucurăm cu adevărat de ei.
”Cum am reușit să nu îmi pierd mințile după ce am pierdut un copil” – O ”poveste” despre pierdere, durere și puterea de a merge mai departe…
”Sunt un părinte suficient de bun!” – Citiți articolul Roxanei despre atașamentul sigur și citiți și articolul lung pe care îl recomandă la final. Tipul de atașament depinde mult de calitatea timpului petrecut cu cei mici și de cât de prezenți suntem și mai puțin de alte aspecte.
”Cum mi-a îmbunătățit o provocare de parenting relația cu copilul meu” – Ioana a scris frumos și cu vulnerabilitate despre cum am putea înlocui ordinele, condiționările și ridicatul tonului cu… întrebări.
”Azi am citit în ochi de mamă nedormiți” – Eu cred că toate mamele au fost cândva acea femeie obosită din articolul Ralucăi.
”70 de subiecte de discutat la cina, in familie” – Nu doar eu am plecat insiprată de la întâlnirea cu Laura Markham. 🙂 Anca vă propune o listă faină de întrebări și subiecte de discuție cu copiii.
”De ce e zaharul periculos pentru copii (material audio inclus)” – Florina a scris despre cât poate fi de nociv zahărul și de ce ar trebui să îl evităm.
”Cum să îi iei telefonul sau tableta din mână unui copil care mai vrea să se uite „doar cinci minute”. Interviu cu Otilia Mantelers” – Otilia a explicat în interviu cum uneori copiii se refugiază în telefoane și tablete pentru a nu trebui să se confrunte cu emoțiile puternice cu care sunt încărcați. Ea va susține și o conferință pe tema asta foarte curând.
”Greșeala vieții” – În stilul ei relaxat și antrenant deopotrivă, Crina Coliban ne spune care e cea mai mare greșeală pe care o facem când vine vorba de mesele copiilor noștri despre care ajungem să spunem că sunt niște mofturoși. Azi Sara mi-a luat căpșuna de la gură când a văzut cu câtă poftă mușcam din ea. Și nu încercam să o conving de nimic!
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Țiganca din salonul meu de spital. Despre aparențe” – Unul din articolele virale ale săptămânii trecute și care pe mine m-a pus pe gânduri. Suntem atât de iuți când vine vorba de a judeca oamenii, la a le pune etichete pe care apoi să le atribuim și altora.
”Prietenul la bucurie se cunoaște” – Eu zic că cei foarte puțini care ne sunt prieteni adevărați ar trebui să se bucure autentic de bucuriile noastre. Voi ce ziceți?
”Unul dintre cele mai bune discursuri, în limba română, pe care le-am auzit vreodată | Melania Medeleanu | TEDxCluj” – Vă recomand să vă luați 11 minute din timp zilele astea ca să ascultați un discurs puternic și emoționant.
”How to Overcome Fear: 6 Powerful Strategies You Can Start Using Today” – Câteva idei despre ce putem face atunci când teama ne blochează și ne ține departe de ceea ce ne dorim.
”One Surprisingly Simple Rule that Will Make Your Goals Happen Faster” – Cum ar fi dacă am renunța să ne concentrăm cu disperare la un anumit obiectiv și ne-am muta atenția mai degrabă către a ne ține de micile ritualuri zilnice care ne duc, într-un final, tot la realizarea respectivului obiectiv?
Activități pentru copii și părinți
”Weekend cu Noaptea Muzeelor şi Evenimente pentru Copii la Bucureşti în 20-21 Mai” – Noaptea muzeelor 2017, experimente, ateliere și spectacole – asta vă așteaptă în următoarele două zile.
”Hai să desenăm! Picturi magice cu griș colorat” – Trebuie neapărat să încerc activitatea asta cu Alex!
La final vă las și un video cu 2 idei de activități faine de tot care încurajează joaca în aer liber:
https://www.facebook.com/thedadlab/videos/472630839745373/
Citiți și articolele anterioare din seria “Inspirația săptămânii” aici.
Weekend cu timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
Este o onoare sa fiu pe aceasta lista a ta. Iti multunesc frumos! ❤
Multumesc! 🙂