Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Copilul care nu vroia să învețe poezia pentru serbare” – Sezonul serbărilor se apropie cu pași repezi. ”Dacă ești în situația asta și ești îngrijorată și frustrată de refuzul copilului, vreau să faci un scurt exercițiu mintal. Vreau să îți imaginezi că ești la serbare și copilul tău urcă pe scenă și nu poate să spună poezia. Ce simți?”
”Am scris cu gândul bun la mama” – M-a emoționat tare articolul Aurei. ”Viața este un cumul de experiențe. De toate felurile. Copilul nu trebuie ferit din calea vieții. De altfel, cred că părinții care o fac trăiesc într-o mare iluzie. El are nevoie să trăiască și frustrări, și dezamăgiri, și conflicte. Chiar are nevoie. Iar de noi să îi fim povestitori. Cum să știe ce e una și ce e cealaltă fără a o trăi pe fiecare în parte? Cum să știe ce să facă cu sentimentul de durere produs de o dezamăgire, sau cum să știe cât de mult doare dezamăgirea în celălalt, astfel încât să nu o producă el?”
”Born Abroad – Povestea unei nașteri bine organizate din Austria” – Serialul Ancăi continuă, de data asta cu o poveste despre o naștere foarte organizată.
”Pe topeală, așa” – Scurt și plin de emoție. Așa e articolul Marei. Câte amintiri din astea țin și eu bine ascunse în suflet!
”Liniștea, liniștea din capul mamei” – Azi aș fi avut mare nevoie de liniștea despre care vorbește Dina. Am primit-o doar după ce mi-am cerut-o într-un mod nu tocmai diplomat.
”De ce ne temem să ne lăsăm fetițele să fie (prea) fetițe” – Și eu cred că fricile astea vin din capul nostru. Bunica și mama îmi povestesc mereu că, atunci când eram mică, de cele mai multe ori mâncam numai după ce primeam portfardul bunicii și luam rujurile la rând să le studiez.
”Bunicii … în tabăra cu părinții, sau pe malul celălalt?” – ”Ce se întâmplă cu părinții când devin bunici este că nu își mai asumă rolul de modelator și exemplu pentru copilului cu care stau. Ei sunt BUNICII! Acești super oameni în prezența cărora copilul are voie să facă ce vrea el. Uită de obsesia pentru curățenie și îi permit să mănânce peste tot, chiar și pe canapeaua de piele și covorul alb…”
”Cândva voi învăța să-ți mulțumesc” – Laura vă așteaptă pe blog cu un articol sincer și plin de emoție.
”Nu-l trage din calea pericolului, învață-l să-l înfrunte!” – ”Ne tragem copilul din calea pericolelor, pentru că așa e mai sigur și conștiința noastră doarme mai liniștită. Dar oare ce înseamnă asta pentru copilul tău în viitor? Acum e bine, e în siguranță, tu controlezi ce mănâncă, ce bea, ce vede, ce ascultă, ce citeste. Dar mai încolo?”
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Miezul înțelepciunii crude a femeii de 38 de ani fix” – Să vă faceți timp să citiți articolul Ioanei și să îi urmăriți prezentarea de la TEDx. Neapărat.
”Stop. Pauză. Respiră.” – ”Odihna scării e odihna de care uită cei mai mulți dintre noi. Atât de înverșunați suntem să facem tot mai multe, acum, eventual chiar toate deodată, nu, nu mai târziu, acum, da, și asta, și cealaltă, încât uităm că, în goana asta absolut ieșită de sub control, aproape că scăpăm din vedere esențialul. Să fim prezenți în viața noastră.”
”Nu mai judeca, pentru că nu știi toată povestea…” – ”Gândește-te cum te-ai simți tu dacă cineva te-ar vedea în cel mai disperat, epuizant, greu moment pentru tine, sau în oricare alt moment în care faci ceva nereprezentativ pentru tine, și ar trage concluzia în câteva secunde că așa ești tu, furioasă, delăsătoare, neîngrijită, șleampătă, poate chiar nebună, rea, periculoasă?”
”Prietenie de durată sau aventuri de-o…cafea” – Aș mai adăuga la articolul Mihaelei și faptul că, uneori, prieteniile se rup și pentru că cei doi oameni implicați în relația asta ajung să se afle în niveluri diferite de dezvoltare psihologică. Valabil și atunci când se leagă noi prietenii pentru că ne intersectăm cu oameni care au valori similare și sunt pe aceeași treaptă de dezvoltare psihologică. E ceva fascinant despre care învăț acum. Abia aștept să vă povestesc și vouă.
Activități pentru copii și părinți
”10 idei de calendar de Advent pe care să le meştereşti alături de copiii” – Denisa a cules pentru noi multe idei de calendare de Advent pe care să le facem cu cei mici.
”Primul nostru Calendar de Advent (idei de activităţi pentru copii de 2-3 ani)” – M-am bucurat să văd că și alte familii au liste de activități pregătite pentru luna decembrie, în așteptarea Crăciunului. Lista noastră de iarna trecută o găsiți aici.
”Calendarul de Advent – o tradiție distractivă cu activități pentru copii” – Încă o serie de idei de activități de Advent pentru voi și copiii voștri.
”Calendar de Crăciun – activități distractive pentru copii de 3-5 ani” – Pentru copiii puțin mai mari are și Cristina propuneri de activități de Advent.
”Unde Ieşim cu Copilul în Minivacanţa de 1 Decembrie. Evenimente pentru Copii şi Părinţi la Bucureşti | 1-3 Decembrie” – Nu puteau lipsi recomandările de evenimente la final de articol.
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Weekend cu timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply