Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Spirale” – Pe Carmen am avut plăcerea să o cunosc la școala de coaching și tare mă bucur că mi-a ieșit în cale. Iar articolul ăsta a fost o lecție cadou.
”Promisiunile unui părinte pentru copilul său” – ”Vreau, pot, trebuie să am mai multă răbdare cu tine. Să înțeleg și să accept toate fazele dezvoltării tale, care de multe ori te surprind și pe tine. Să am puterea să-ți explic calm de cinci sute de ori, dacă de atâtea ai nevoie, de ce e bine sau rău să faci un lucru.”
”Aventuri în Motherland” – E vreo mamă pe aici care nu se regăsește în articolul Andreei? Sweet Motherland…
”Ce-și doresc femeile după ce devin mame, de la bărbații lor” – Doamnelor, voi cu ce v-ați dori să vă ajute partenerii?
”Cum te simți când îți jignești copilul?” – ”Oprește-te un minut și imaginează-ți că ești mic din nou și auzi aceste jigniri de la părinții tăi. Cum te fac să te simți?”
”Anxietatea de separare” – ”Cât durează? Poate începe de la 6 – 7 luni, are apogeul în jurul vârstei de 18 luni și se diminuează după aniversarea de 2 ani. Nu este simplu și nici comod, iar soluția nu este să păcălim copilul, să ne furișăm afară, să nu îi spunem că plecăm. Asta va face doar să îi crească anxietatea, convingerea că va fi părăsit.”
”Cel mai frumos cuvânt din lume” – Știți voi altul?
”Liniștea casei tale e baza fericirii!” – ”Acasă” e un alt cuvânt frumos. ”Ce e mai reconfortant pe lumea aceasta decât să știi că ACASĂ e locul unde vrei să fii mereu?! Că ai tăi copii vin repede-repede să se adape aici cu BINE, LINIȘTE, ÎNȚELEGERE, IUBIRE!”
”#autenticitate (lecția lui Ionuț)” – ”Pentru mine, din toate lecțiile, cea mai importantă lecție pe care încă o învăț de la Ionuț (și mai am până la absolvire!) e lecția asta, de a fi cine sunt. Așa cum sunt. Fără frica de a fi judecat și pus la colț. Fără rușine și teama de rușine. Lecția de a sta drept.”
”Specialistul întreabă: De ce spui că te sacrifici pentru copilul tău?” – ”De ce nu există sacrificiu în dragostea necondiționată? Pentru că iubirea necondiționată nu așteaptă nimic în schimb. Primește cu bucurie dragostea sau mulțumirea celuilalt, dar nu o cere și nu reproșează când nu i se dă.”
”Ce faci când parentingul ăsta modern nu funcționeză? 27 de soluții simple.” – Nu toate metodele de parenting din alte culturi pot fi scoase din cărți și implementate ca atare. Dar Amina are o listă de idei pe care să le încercăm în relația cu copiii noștri.
”Sugestii de vacanță cu copiii în 2018” – Am zis și ieri că avem chef de o vacanță. Lista Mirunei are tot felul de destinații și mai apropiate și mai îndepărtate.
”Gata vacanța – pentru părinți. Cu copilul ce facem?” – Chiar ieri ne gândeam să plecăm 3-4 zile undeva în martie. Ne-am uitat în calendarul soțului să vedem când are plecări, ne uităm la destinații…și ne prindem, târziu, că nu putem pleca chiar oricând că Alex are școală. În rest, au copiii ăștia vacanță să le ajungă!
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Faptele bune se fac pentru oameni cât sunt în viață” – ”Să faci lucruri bune pentru oameni cât sunt în viață. Pe urmă nu îi mai ajută cu nimic.”… Știți voi un îndemn mai bunla bunătate? Mi-a plăcut articolul Ioanei și am rezonat cu fiecare cuvânt.
”Detox emotional – cum scap de frustrarile adunate peste an” – Cui nu i-ar prinde bine câte un detox emoțial pe an?
”10 întrebări cu care să înlocuiești lista de rezoluții de Anul Nou (și pe vechea tu cu noua tu)” – ”Întrebările de mai jos n-au puteri magice. Rolul lor (și mai ales al răspunsurilor) e să-ți aducă aminte că poți face și obține orice-ți dorești în 2018, atât timp cât 1) știi ce vrei și 2) ești dispusă să-ți înlocuiești vechile obiceiuri cu altele noi (ăsta e, de fapt, marele secret).”
”Roata Vieții – sau cum să folosești un instrument pentru echilibru” – E un instrument vizual foarte fain și puternic! Mă bucur că Maria a scris despre el!
”Mai mult ca prezentul” – ”Și atunci, mă gândesc, aș ieși în stradă și aș striga la lume: cel mai bun timp este mai mult ca prezentul – timpul ăsta pe care nu-l trăiți cum vă place, dar după care plângeți cu prima ocazie.”
”Ce să faci dacă nu ești omul rezoluțiilor de anul nou?” – Ce faină e ideea Nicoletei: o listă a celor mai importante cuvinte pentru tine în loc de o listă de obiective, ca să nu zic rezoluții.
”Cele mai bune cărți pe care le-am citit în 2017” – Două din cărțile din lista Cristinei ne-au fost recomandate și la școala de coaching. Pe una am citit-o (Viktor Frankl), cealaltă așteaptă la rând (Paul Kalanithi). Sunt foarte faine propunerile de lectură!
”Cele mai frumoase cărți citite în 2017” – Și pe blogul Laurei veți găsi o listă de cărți frumoase tare. Dacă înca nu le-ați citit, să le puneți pe listă. Eu le-am bifat pe 7 dintre ele.
”O zi fără Facebook e ca o gură de aer proaspăt” – ”Primele momente fără facebook seamănă foarte bine cu starea de sevraj. Începi și te agiți, la început ușor, apoi devii din ce în ce mai evident. Butonezi telefonul, deși nu știi exact ce vrei să faci pe el.”
Activități pentru copii și părinți
O idee inedită de a îmbina magneții și pictura 🙂
https://www.facebook.com/thedadlab/videos/587434768264979/
”Unde Ieşim cu Copiii în Vacanţa de Iarnă în Bucureşti. 15+ Evenimente şi Activităţi la Începutul Anului 2018” – Activități pentru ultima săptămână de vacanță.
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Pexels
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Comment
Wow, ce surpriza minunata la inceput de an- primul articol pe 2018 inclus in Inspiratia saptamanii 🙂 Clar o sa fie un an bun 😉 Multumesc mult!