Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Nu există rețetă magică, există doar timp, dezvoltare și relație părinte-copil” – ”Nu căutați rețete să reparați copilul, el nu e stricat. E doar proaspăt, are nevoie de timp și de voi să înțeleagă lucruri. Căutați-vă pe voi înainte de toate, pentru că de multe ori problema nici măcar nu e la copil sau în relația voastră, ci în voi…”
”Eu nu merg în vârful degetelor pe lângă copilul meu” – ”Știu cum arată părinții care merg în vârful degetelor pe lângă copii. Sunt plini de temeri, încearcă să controleze tot, îi răsplătesc și pedepsesc și mituiesc, îi feresc de orice numai le trece prin gând că ar putea să îi deranjeze, stau ca soldații drepți în fața comandantului, se tem să le spună ”NU„, fug de limite și de plânsul copilului căruia nu îi convine decizia părintelui, îi feresc de ploaie, frig, furtună, conflicte, respingeri și moarte.”
”Să iei antibiotic într-o răceală banală e ca și când te-ai lovi la mână și te-ai bandaja la picior” – Dacă n-aș avea oameni foarte apropiați care lucrează în domeniu poate n-aș ști că România stă foarte prost în clasamente și când vine vorba de antibiotice, în sensul că exagerăm cu ele peste măsură. Și asta nu e bine deloc.
”Unde se aude musca, se văd chipuri resemnate” – ”De cele mai multe ori, liniștea vine din frică, nu din respect. Din umilință, nu din înțelegere. Aduce cu ea chipuri resemnate, priviri lăsate în pământ și teama de exprimare. Așa se ajunge de la copii plini de inițiativă și de curiozități, la copii care își înghit cuvintele și preferă să nu mai afle nimic în plus.”
”Te văd” – Ce mesaj frumos și plin de empatie…
”Cum influențează implicarea tatălui dezvoltarea copilului? (Interviu)” – ”Tații sunt cei ce transmit sentimentul de competență copilului. Încrederea în sine se bazează pe doi piloni: cine sunt și ce pot eu să fac (competența percepută), iar tații au un rol extrem de important în cultivarea acestui sentiment de competență pentru copil.”
”Mindfulnessul de azi” – Corina scrie atât de frumos încât fiecare poveste de pe blogul ei găsește în mine o coardă pe care să o atingă… ”Oare de ce râd bebelușii cu limba pe afară? Din lipsa de dinți sau pur și simplu din necontaminarea sufletului? Când învățăm să râdem atenți, timizi, vinovați și păstrăm limba în gură? Când își face rușinea cuib în conștiință? Îl pup de 7 ori pe obrazul fin că o piftiuță. În curând o să vrea lapte, o să vrea plimbat, o să vreau să gătesc, o să trebuiască să scot rufele din mășînă, o să mă viziteze niște dezamăgiri, niște nerăspunsuri, dar până atunci stau în secundele astea în care el râde cu limba pe afară iar eu învăț fericirea pe surpriză-înapoi.”
”Cum știi că ești un părinte bun…” – ”Adevărul este că atunci când copiii noștri se simt liberi în a-și exprima emoțiile în fața noastră înseamnă că am făcut cu adevărat o treabă bună.”
”Sosul discordiei şi tantrumurile în public” – ”Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face, este să nu faceţi. Puţin spaţiu şi o privire îngăduitoare m-ar ajuta mult mai mult. Credeţi-mă, nu vreau să vă disturb cu urletele copilului meu, dar aşa-i e felul. Nu putem să ne închidem în casă definitiv până îi trece această perioadă. Şi nici nu mă pot conforma tuturor cererilor lui nerezonabile, doar ca să nu facă scandal în public. Copiii nu ţin cont de locul în care se află atunci când nu îşi mai pot controla emoţiile.”
”Cum să cauți un job mai potrivit pentru tine (10 sfaturi dedicate mamelor)” – ”Teama de eșec e cauza cea mai frecventă pentru care oamenii se complac într-o situație în care nu se mai simt bine. Maternitatea, totuși, e un stimulent major pentru femei să își treacă în revistă prioritățile și pasiunile. Rezultatul e, într-un număr mare de cazuri, o modificare uriașă de perspectivă, inclusiv în carieră.”
”Banii după venirea primului copil” – ”Venirea primului copil face ca multe cupluri sa devina mai responsabile financiar. Fondul de urgență nu mai este un moft ci o necesitate, economiile capătă (și) alt sens, cheltuielile nou apărute încep să fie bugetate și așa mai departe.”
”Cărți pentru copii despre tătici” – Noi avem vreo 3 dintre cărțile recomandate de Răzvan. Voi mai știți și altele?
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Nu-i da omului mai mult bine decât poate să ducă” – Câtă nevoie aveam de articolul ăsta, Diana! Exact asta vreau să fac și eu: să reduc chiar și din activitățile plăcute pentru că mă simt ca și cum aș alerga la un maraton fără sfârșit.
”Nu e treaba mea să schimb pe nimeni” – Nu există un standard universal pentru nimic în lumea asta și mult prea des avem impresia că unitatea noastră de măsură e unitatea tuturor. Nu am niciun drept să pun raportorul meu pe experiențele celorlalți și, dacă rezultatul îmi dă cu minus, să mă iau de ei.
”Money Diaries: O săptămână în București cu un salariu de 4.500 de lei” – Ina a lansat o rubrică nouă și tare interesantă pe blogul ei, în care câte o cititoare va arăta jurnalul ei financiar, în care și-a notat toate cheltuielile unei săptămâni.
”Minivacanța de Paști – Greșeli fundamentale” – ”Ca bărbat însurat, adicătălea ca orice om care nu vrea să se ducă niciodată nicăieri, dar îl obligă nevasta, am căpătat suficientă experiență încât să pot face o mică listă de greșeli fundamentale pe care multe cupluri le comit la plecarea în vacanță. Prima greșeală este să pleci cu soacra. Trebuie să fii idiot sau masochist. Poți avea cea mai bună, frumoasă și nobilă soacră din univers, aceasta trebuie lăsată acasă. E regula numărul unu. Soacră-ta e nevastă-ta, versiunea beta.”
”Fericirea e făcută din bucăți de bine rupte. Tu le lipești între ele” – ”N-o să primești nicicând tabloul complet. Întotdeauna o să ai spații goale, bucăți palide sau șterse de-a dreptul, culori care nu se potrivesc între ele. Mereu rama altora va străluci mai frumos, întotdeauna peretele o să aibă denivelări.”
”Ce înseamnă schimbarea stilului de viață?” – ”De ce dietele nu sunt soluția? Pentru că ne vor atrage într-un cerc vicios cu pierdere și câștig de kilograme, ceea ce în timp poate duce la multe probleme de sănătate și la probleme emoționale.”
”Bucură-te de viaţă dintr-o minte odihnită” – ”Indiferent dacă este vorba despre meditația zilnică sau un simplu exerciţiu de respiraţie conştientă, este important să acordăm timp pentru a asculta.”
Activități pentru copii și părinți
”DIY Transformă paturică veche a lui bebe într-un cardigan cool pentru tine” – Știam despre Gia că e super creativă, dar m-a surprins cu noua ei idee. Ziceți și voi dacă nu arată bine cardiganul!
”Unde mergem în weekend-ul 13- 15 aprilie? Câteva evenimente din București, pentru care merită să ieși din casă” – Câte evenimente frumoase! Și petrecerea caritabilă de ziua mea e pe listă!
”Weekend Kid-Friendly la Bucureşti în 14-15 Aprilie. Unde Ieşim cu Copilul” – Multe recomandări de evenimente pentru cei mici. Mă bucur tare că petrecerea caritabilă de ziua mea și-a făcut los și pe această listă!
Weekend cu timp și pentru voi să aveți! Nu uitați că duminică îmi donez ziua de naștere. Vă aștept cu drag!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply