Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Copiii fără copilărie. Copiii care duc bagajul emoțional al părinților.” – ”Părintele duce cu el un sac plin de dureri sufletești din alte părți ale vieții lui, iar copilul este făptura cea mai disponibilă din lume pentru a primi și pentru a duce acest sac împreună cu părintele său. Pe de o parte o face pentru că nu are alternativă, dacă vrea să rămână în relația cu părintele. Iar pe de cealaltă parte o face dintr-o loialitate adâncă că i-a dat viață. Un părinte plin de durere nu are un rezervor emoțional disponibil pentru copii. Nu are spațiu în inimă pentru joacă.”
”9 lucruri pe care aș vrea să le învețe băiatul meu despre bani” – ”Să-și gestioneze niște bani ai lui, nu ca să le aprecieze valoarea (cred că ăsta e un mit, că nu o va aprecia; eu mereu am primit oricâți bani de buzunar și nu am avut cheltuieli nechibzuite sau pretenții absurde, nu), ci ca să se obișnuiască să îi stăpânească.”
”Când vezi o mamă al cărui copil face o criză de plâns” – Oh, am devenit expertă la a ignora privirile ca niște săgeți și sprâncenele suspendate în semn de mirare.
”Îmi pare rău că va uita” – ”Nu va ști câtă emoție aveam să îi țin capul în palmă de mic ce era, nu va ști că mai plângeam aiurea când adormea fericit și senin la pieptu-mi și habar nu va avea el că mi-a umplut toate golurile cu dragostea lui. Pe toate. Nu va ști multe și simt că mă uită tocmai pe mine. O parte din mine. ”
”Oameni mari, nu mai amenințați copiii!” – ”99% din amenințări nu se materializează niciodată și, treptat, copilul înțelege cum stă treaba și nu mai reacționează. Efectul amenințărilor este zero la nivelul așteptat de adult, dar devastator la nivelul emoțional al copilului… Cu fiecare amenințare, copilul înțelege că poți să spui lucruri pe care nu le vei face niciodată, că vorbele sunt goale de semnificații și le poți manevra cum ai chef și interes, că nu există cuvânt dat și respectat.”
”Există speranță după începutul greoi cu un bebeluș!” – Chiar și începutul cu bebe #3 poate fi o provocare.
”Perioada lui proasto sau cum mă mai “alintă” copilul meu” – ”Urechile au recepţionat mesajul, dar mintea l-a blocat. Lui îi ofeream circumstanţe atenuante după despărţirea de şase zile. Mie îmi spuneam că este mic şi nu ştie ce spune, nu cunoaşte sensul cuvântului şi oricum nu este nici momentul şi nici locul potrivit să aprofundăm informaţia. Dar cel mai mult cred că speram să fi fost un caz izolat şi să nu o mai spună niciodată.”
”Cum arată tatăl ideal pentru copilul tău?” – Amina ne invită pe blog să demontăm niște mituri despre ce (nu) ar trebui să facă un tată.
”Copiii au nevoie de locuri și lucruri simple, nu de stele multe” – Evadarea asta sună a vis, serios! Ce m-aș teleporta și eu cu ai mei pe o plajă pustie!
”Tips & Tricks pentru vacanțe reușite” – De salvat. Poate o să vă fie de folos pentru următoarea călătorie.
”23 de camere Montessori pentru copilul tău” – Ce camere colorate și frumoase!
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Întotdeauna alege iubirea, râsul, căldura” – ”Dacă însă alegi iubirea, știind că ai avut curaj să privești frica în ochi și să-i spui: Te văd, am înțeles ce încerci să-mi spui, o să fac tot ce e în controlul meu să reduc riscurile, nu știu ce va fi, dar de data asta aleg iubirea. Aleg să fac ce-mi doresc. Aleg să mă trezesc zâmbind dimineața. Aleg să nu regret zilnic ce-am pierdut.”
”Nu mai cumpăra obiecte. Mai bine umple-ți golul real din interior” – ”Încercarea asta repetată de a umple golul cu lucruri are în spate o convingere falsă – că exteriorul schimbă interiorul. Așadar, primul pas ar fi să-ți dai seama că nu e așa. Să realizezi că golul se umple umblând la interior, nu la exterior. Exteriorul e doar un rezultat firesc al schimbărilor din interior.”
”Couple Money #1. Patru cupluri povestesc cum își gestionează banii” – Voi cum vă gospodăriți averile în cuplu/familie? 🙂
”Vrei o garderobă capsulă? Iată care sunt pașii pe care i-am urmat eu!” – Când le spuneam oamenilor la cursuri că regula 80/20 se aplică și pentru hainele pe care (nu) le purtăm se uitau la mine suspicioși. I dare you: verificați dacă voi purtați mai mult de 20% din hainele pe care le aveți.
”Epifanie în aer: 1 an doar cu 5 obiecte vestimentare noi” – ”Nu te îndemn să faci la fel, nici în ceea ce privește #câte5, nici provocarea 1 an cu 5. Dar mi-ar plăcea să îți deschizi dulapul și te uiți cu atenție înăuntru. Da, și acolo în spate. Apoi, să te întrebi, sincer, câte obiecte porți, de fapt. Pe câte le vezi acum prima oară după săptămâni sau chiar luni? De câte esti, cu adevărat, mândră că le ai sau câte te fac fericită când le porți?”
”Recomandă o carte (#6/2018): „Imperfecţi, liberi şi fericiţi”” – Flavia ne recomandă o carte despre creșterea stimei de sine.
Activități pentru copii și părinți
”Barca pe valuri” – ce dor îmi e de zilele când stăteam să meșteresc cu Alex. Acum el nu mai are chef de ”prostii” așa că o aștept pe Sara.
”Noaptea Muzeelor, Kinodiseeea Altfel, Târgul de Moși… 16 Evenimente pentru Copii și Părinți | București 19-20 Mai” – Pentru mine se anunță un weekend cu multă muncă de data asta. Voi ce program aveți?
Weekend cu timp și pentru voi să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Pexels
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply