Aseara am gasit zmeura deshidratata (in sfarsit!). Multe din ele au fost mancate in gustari cu cereale si migdale, iar cu cele cateva bucati ramase am facut repede niste briose pufoase.
Ingrediente (12 briose):
80g unt
250g faina
1/2 plic praf de copt
110g zahar
2 oua
150ml lapte
20g fulgi de ciocolata
cateva bucati de zmeura deshidratata
Metoda de preparare:
Incalzim cuptorul al 180°C.
Topim untul si pana se raceste cernem faina. Adaugam praful de copt si zaharul.
Batem ouale, adaugam laptele si untul. Turnam peste ingredientele uscate si amestecam pana la omogenizare. Adaugam fulgii de ciocolata si zmeura si le incorporam usor.
Impartim compozitia in formele de briose pe care le dam apoi la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!
2 Comments
Delicios! 🙂
Voi incerca si eu reteta, dar voi inlocui zaharul cu sirop de artar ca sa poata manca si Bogdan. Sper sa gasesc zmeura deshidratata, nu am cumparat niciodata pana acum. Tu ai vreun loc anume de unde iei?
Nu ma gandisem la sirop de artar. Suna interesant. Reteta originala avea mai mult zahar, dar nu pun niciodata cantitatile indicate. Zmeura (si capsuni) deshidratata am gasit intamplator in Mega Image, la raionul cu alune/seminte. Ultimele bucati le-am ascuns ca sa le pot pune in briose. 🙂