Săptămâna trecută i-am spus lui Alex că i-am comandat o carte nouă dintr-o serie pe care o îndrăgește și mi-a spus că după ce o citim să scriu pe blog despre ea. Mi-am dat seama atunci că nu am scris de mult despre cărțile lui preferate din ultima vreme.
Așadar, vă povestesc mai jos, pe scurt, care sunt cele mai recente 9 cărți pe care le citim cu Alex, poate sunteți în căutare de idei. Cărțile sunt de la editurile Didactica Publishing House, Nemi și Curtea Veche.
N-am timp! – Ursulețul Tim, pregătit de hibernare, ar vrea să le spună prietenilor săi că nu se vor mai vedea o vreme. Aceștia par însă prea ocupați cu treburile lor de zi cu zi și nu au niciun minut, nicio secundă, nicio sutime de secundă pentru el. Când vine primăvara Tim nu se răzbună pe prietenii săi care n-au avut timp pentru el, ci îi invită la o discuție la el acasă pentru a lămuri situația. Lui Alex i-a plăcut tare mult povestea ursuleșului blând.
Nu vreau să fiu broască – O poveste simpatică despre o broască ce și-ar dori să fie orice alt animal care să nu fie ud, alunecos și care să nu mănânce insecte. Dar poate că până la urmă să fii broacă nu e chiar atât de rău.
Matei o iubește pe mami -Mi-a plăcut povestea cu Matei și frații lui mai ales că vine și 8 martie. Cei 5 frați vor face eforturi împreună pentru a reuși să îi facă mamei cea mai frumoasă surpriză într-o zi specială așa cum e ziua mamei.
De ce vă certați, Matei? – Nimic nu poate sta în calea prieteniei, nicio barcă și niciun baraj spart, atunci când Matei și Edi înțeleg că fiecare dintre ei e foarte priceput la un anumit lucru și că împreună fac o echipă pe cinste. O carte frumoasă despre prietenie, furie, tristețe și iertare.
Pinguinul care voia să afle mai multe – Otto este un pui de pinguin super simpatic și are foarte multe întrebări pentru tatăl său. Când se face mai mare îsi ia în serios rolul de a răspunde, la rândul său, la întrebările puilor mai mici și să îi învețe tot ceea ce trebuie sa stie.
Gorila care voia să se facă mai mare – Personajul principal este da data asta Pongo, un pui de gorilă vesel și jucăuș. Tatăl său este șeful tuturor gorilelor, iar Pongo își dorește să crească și să devină la fel de curajos și isteț ca tatăl său.
Bufnița care se temea de întuneric – Personajul principal al povestioarelor din carte e Buf, un pui de bufniță de hambar, căreia îi este teamă de întuneric. El va avea ocazia să stea de vorbă cu un băiat ce așteaptă cu nerăbdare căderea întunericului ca să vadă un foc de artificii, cu o doamnă în vârstă, cu un cercetaș plecat în tabără, cu o fetiță care îi povestește despre Moș Crăciun și va descoperi astfel că întunericul nu trebuie să fie ceva înfricoșător.
În seria cărților scrise de Jill Tomlinson urmează să apară cât de curând și Pisicuța care voia să ajungă acasă. Asta e cartea pe care i-am comandat-o lui Alex și pe care o așteptăm curioși. Vă recomand cu drag cărțile scrise de Jill Tomlinson.
Erus și Valea Răbdării – O carte lansată la editura Curtea Veche despre călătoria unui băiețel, în care învață ce este răbdarea și multe alte lucruri importante într-o aventură cu rime, cântecele, mister, fructe, iepurași și alte personaje drăgalașe.
Cartea curajului – Nu trebuie să fii supererou ca să fii curajos! Cartea curajului este dedicată copiilor care vor să descopere dovezile de adevărat curaj în lucrurile mărunte.
Sper să vă fie de folos lista. Dacă sunteți în căutare de și mai multe idei aruncați un ochi și pe blogul Ralucăi.
Spor la citit împreună!
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
4 Comments
Merci de recomandări Cristina! Și noi o avem pe cea cu bufniță! De la un timp ne plac bufnițele in toate formele și culorile
Ai întotdeauna idei și recomandări utile!
Să vă fie de folos. Și noi suntem mari fani Buf. Mai am să vă recomand 2 cărți cu bufnițe simpatice: http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/80313653/ si http://cristinaotel.ro/povesti-cu-si-despre-frati/
Am început să citim şi noi Erus şi Valea Răbdării, pare promiţătoare.
Alex încă nu are foarte multă răbdare așa că citim câte puțin din ea.