Pizza, bruschette, mozzarella, paste, lasagna, minestrone – ajunge să spuneți oricare din aceste cuvinte și Alex va fi primul la masă. Orice oraș din lume am vizita știm că dacă găsim un restaurant italian am rezolvat problema mâncatului. Nu știu ce preferințe culinare va avea Sara, dar noi nu refuzăm ocazionala pizza.
Când eram însărcinată și chiar și după ce fetița noastră atomică a venit pe lume se întâmpla ca pizza comandată să fie salvarea noastră de vineri seara. Asta până când ne-am plictisit să mâncăm același lucru, cu același gust. Așa că, acum vreo 2 luni, soțul meu s-a hotărât că dacă vom mai mânca pizza acasă, va fi făcută de noi. Suntem perseverenți și ne ținem de treabă. Când avem timp să facem pizza acasă ne implicăm toți în prepararea ei, inclusiv Alex. Nu doar că învață cum se face, dar e și o modalitate foarte plăcută de a petrece timp împreună.
Dacă vă tentează și pe voi să încercați, vă las rețeta mai jos. Am inclus și un materal video în care puteți să vedeți întreg procesul de preparare a pizzei, munca în echipă și să o auziți din când în când pe Sara care ne dădea curioasă târcoale prin bucătărie. 🙂
Ingrediente pentru aluat
500g făină
250ml apă călduță
2.5 linguri ulei de măsline
3 lingurițe zahăr
2 lingurițe sare
7g drojdie uscată
Ingrediente pentru sos
3-4 roșii decojite din conservă
100ml apă
usturoi, oregano, pătrunjel. busuioc după gust
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
Topping-uri
Mozzarela Gourmet de la Delaco
ciuperci
porumb
ardei
șuncă
Mod de preparare
Punem drojdia și zahărul în 100ml de apă călduță, amestecăm până la omogenizare și lăsăm 15 minute să se activeze drojdia.
Maiaua obținută după cele 15 minute o turnăm peste restul de 150ml de apă, punem și uleiul de măsline și amestecăm bine. Adăugăm făina și sarea, amestecăm și apoi frământăm aluatul cu mâinile până devine omogen, după care îl punem într-un bol sau castron mai mare și îl ținem aproximativ 30 de minute la dospit. Noi am acoperit vasul cu folie alimentară și l-am pus la crescut pe un scaun, lângă cuptorul pornit.
Până aluatul e la dospit ne ocupăm de sos. Punem toate ingredientele în blender și le mixăm. Turnăm apoi sosul într-un vas și îl fierbem la foc mic până scade puțin, aproximativ 15 minute.
După ce aluatul a crescut, îl mai frământăm puțin, îl porționăm și ne apucăm de pregătit fiecare pizza. Noi am folosit o tava cu diametrul de 30cm și ne-au ieșit 4 pizza cu blat subțire.
Pe suprafața de lucru, întindeți aluatul cu mânile sau cu sucitorul dacă vă este mai ușor, așezați-l apoi în tava tapetată cu unt și făină și adăugați, pe rând, sosul și topping-urile alese pentru fiecare pizza. Noi am făcut o pizza doar cu legume, pentru Alex, iar pe celelalte am adăugat și șuncă.
Puneți pizza la cuptor timp de 8-9 minute, pe 250ºC și încercați să așteptați răbdători până se face. 🙂
Să faceți pizza împreună cu copiii e o activitate faină de familie, iar dacă alegeți să folosiți Mozzarella Gourmet de la Delaco vă puteți alege și cu premii. Cumpărați mozzarella, faceți pizza acasă, trimiteți codul unic prin sms la 3736 sau pe fanbranza.ro/mozzarella și puteți câștiga premii zilnic, prin tragere la sorți. Campania se desfășoară în perioada 18 februarie – 31 martie, iar premiile includ o mașină de pâine, 2 tăvi de pizza și 3 feliatoare pe zi, respectiv 2 tablete iPad pe săptămână.
Hai că aveți o mulțime de motive să faceți pizza acasă!
Mozza fie cu voi!
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply