Nu degeaba zice cântecul că acum e the most wonderful time of the year! Beculețe prin oraș avem, colindătorii au început să apară timid, vacanța bate și ea la ușă, iar la noi în casă zici că a explodat cutia cu decorațiuni. Unde te uiți, găsești ceva ”crăciunesc”. Nu glumesc deloc.
Norocul meu e că sunt încă la fel de încântată de sărbători cum eram și în copilărie, așa că inițiativele de decorat și împodobit ale lui Alex nu mă stresează, ba chiar îmi plac. Vreau să cred că atunci când va avea copii, la rândul lui, le va transmite bucuria molipsitoare de acum. Încă de la început de decembrie a cerut să facem inventarul globurilor și ornamentelor, ca să fie sigur că avem tot ce ne trebuie.
Ce înseamnă să vezi Crăciun oriunde te-ai uita? Pe scurt: toate decorațiunile meșterite de noi vreodată sunt puse la vedere. Pe lung: deși mare parte din ”straiele festive” sunt concentrate în sufragerie, nici măcar o încăpere nu a scăpat neatinsă de Christmas spirit. Bonus: am mai făcut unele noi și anul ăsta.
Vă lăsăm ideile noastre mai jos, poate vă inspiră și pe voi.
Brăduți din fetru pe uși – Comandasem la un moment dat un set de brăduți din fetru. Veneau la pachet cu steluță și ghiveci, tot din fetru. Nu trebuia să facem altceva decât să le ”asamblăm”. Noi am plusat însă și am adăugat niște picături de lipici cu sclipici pe post de globuri. Le-am lipit apoi pe fiecare ușă din casă, cu ajutorul unor pătrățele de spumă dublu-adezivă.
Beculețe la geam și prin casă – Ferestrele din sufragerie și dormitoare au primit acest răsfăț luminos. Am încercat să facem forme de brazi din beculețe, dar recunosc, trebuie să ai un strop de imaginație ca să vezi brazii. Important e că luminează și copiii se bucură. Anul ăsta am mai cumpărat niște fairy lights (să le spun ghirlande cu beculețe nu sună la fel de drăguț 🙂 ) și am împodobit și biblioteca.
Decorațiuni de sezon – Încă din noiembrie și-au făcut loc la vedere, pe rafturi, diferitele decorațiuni de Crăciun, făcute de noi sau cumpărate: brăduți din hârtie sau din conuri de brad, globuri.
Îngerași pe clanțe – Alex a atârnat îngerașii din lemn de la Adrianart de clanțe, ca să ne ferească de orice spirite rele care ar putea intra pe gaura cheii.
Ghirlandă cu stegulețe – După părerea lui Alex nu poți avea prea multe decorațiuni de Crăciun. Așa ceva nu există. Așa că, în weekend-ul care tocmai a trecut ne-am inpirat de aici și am făcut o ghirlandă de Crăciun. Pornind de la ideea stegulețelor de pe hub-ul Danonino noi am ajuns la a face o versiune adaptată numai bună pentru sărbători.
Activitatea e foarte simplă, dar vă asigur că e și distractivă. Aveți nevoie doar de:
– hârtie colorată sau materiale textile
– riglă și creion
– foarfecă
– sfoară
– scotch sau lipici
– perforatoare cu model
Ca să ne iasă triunghiurile uniform am făcut un șablon cu ajutorul căruia am desenat conturul stegulețelor pe hârtiile de diferite culori. Alex a trasat liniile, eu am decupat. Am pus apoi stegulețele unul lângă altul și am început să le lipim. Pentru asta am îndoit partea de sus a stegulețelor (cam 0.5 cm) peste sfoară și am lipit cu scotch. Deși culorile folosite duceau cu gândul la Crăciun, am ales să mai adăugăm și niște steluțe, fundițe, fulgi și oameni de zăpadă pe crae le-am decupat cu ajutorul perforatoarelor speciale.
Activitățile de genul acesta îi ajută pe copii să își exerseze îndemânarea, coordonarea mână-ochi, motricitatea fină, dar contribuie mult și la dezvoltarea autonomiei. Dovadă că am găsit activitatea cu stegulețe pe hub-ul Danonino, unde sunt multe idei creative ce sprijină proiectul ”Spune Da” pentru sustinerea autonomiei.
Sursa foto: Unsplash
Citește și:
Ornamente de Crăciun din aluat sărat
Decorațiuni de Crăciun cu brazi
Alte 3 idei de activități de Crăciun
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
4 Comments
Ce simpatice sunt steguletele 🙂 Si pozele, si decoratiunile, totul arata asa cald si luminos;) La anul, o sa iti iau articolele la rand ca sa ma apuc de mesterit minunatii cu micul P. 🙂
Abia aștept să văd rezultatul final! 🙂
As vrea sa va trimit bradul nostru, mare parte, ideea copiilor.
Mi-ar plăcea să îl văd. Îmi puteți trimite poza pe pagina de Facebook a blogului. 🙂