Probabil ca stiti si voi senzatia de incantare cand copilul vine acasa de la gradinita cu inca un desen pe care vi-l arata cu mandrie. De fapt, e foarte posibil sa fie primul lucru pe care il face ce cum intra pe usa.
Operele de arta ale copiilor sunt unice, speciale si tentatia de a le pastra e mare. Si nici n-ar fi o problema sa le tii pe toate daca ai avea suficient loc de depozitare pentru toate “operele” pe care copilul le va face in toti anii copilariei. Plecand de la experienta noastra voi face aici o presupunere indrazneata si voi spune ca nu aveti spatiu suficient pentru stivele de creatii.
Sunt deja mai bine de 3 ani de cand am intrat si noi in randul colectionarilor de arta, de desene simple, realizate stangaci, cu pricepere de copil, dar cu o valoare sentimentala imensa.
Dar oricat de multa emotie vor putea genera desenele copiilor, spatiul de stocare ramane unul limitat. Si cum doar de la gradinita se aduna volume impresionante de proiecte, putina organizare ne-ar fi probabil de mare folos.
Cum pastram operele de arta ale copiilor
Desenul liber dezvolta cretivitatea si va poate oferi ocazia unor dialoguri interesante cu cei mici despre ce au desenat, cum au ales culorile sau cum li se pare lor propriul lor desen. Eu am invatat de la Alex ca in spatele a ceea ce mie mi s-ar putea parea o mazgaleala sta de fapt o poveste intreaga.
Daca aveti si voi “gramajoare” de arta prin casa, ati putea sa le sortati si sa le impartiti pe categorii. Poate va ajuta ideile de mai jos:
- ce e de pastrat – desenele pe care alegeti sa le pastrati, le puteti pune intr-o cutie. Pentru cele care ies in evidenta pentru maiestrie sau insemnatate ati putea sa gasiti un mic loc de expozitie. De exemplu, noi am expus prima lucrare de la gradi in camera lui Alex pentru o perioada. Altele sunt expuse pe panoul din bucatarie alaturi de cateva poze si multi magneti din calatoriile facute. De cateva luni chiar si usa de la intrare a devenit loc de afisat desene si alte creatii pe hartie.
- ce e de reciclat – unele desene sau imagini pictate in carti de colorat pot fi decupate si refolosite. Se pot lipi, de exemplu, obtinand o lucrare noua.
- ce e de aruncat – sigur ca toate operele au valoare sentimentala, dar daca le-am pastra pe toate, vor ocupa foarte mult loc si vor deveni greu de sortat. Puteti sa le faceti o poza inainte de a le arunca si sa faceti un album digital cu lucrarile. In felul asta nu va veti mai simti vinovati ca le-ati aruncat, economisiti mult spatiu si va ramane si amintirea lor.
Daca ati reusit sa le sortati si sa le ordonati, va recomand sa va faceti periodic timp pentru a repeta operatiunea ca sa fie mai usor de intretinut.
Sa nu uit! Ca tot am vorbit despre desenul liber si creativitate, trebuie sa incercati cariocile lavabile Colour & Erase de la BIC. Ele vin insotite de 2 stilouri corectoare, asa ca nicio greseala nu va mai sta in calea micilor artisti. La cat sunt de cool cariocile astea eu as gresi doar ca sa sterg apoi!
Concurs
Pana sa faceti inventarul operelor de arta de acasa, va invit sa expuneti un desen de-al copiilor vostri intr-o expozitie speciala care se lasa cu premii oferite de BIC pentru 3 castigatori.
Ce trebuie sa faceti mai exact:
– sa alegeti un desen facut de micii vostri artisti, sa ii faceti poza si sa o incarcati pe pagina de Facebook a blog-ului urmarind acest link. Daca vreti sa profitati de ocazie si sa desenati sau colorati o plansa noua, de exemplu, va puteti inspira din modelele simpatice de aici.
– sa dati apoi tag unei alte mamici de artist 🙂
Regulamentul complet al concursului il gasiti aici.
Concursul se termina duminica, 29 mai, la ora 23:59. Castigatorii vor fi alesi cu ajutorul random.org, iar numele lor vor fi anuntate printr-o actualizare la acest articol, dar si pe pagina de Facebook a blog-ului.
BIC Kids ii ajuta pe copii sa faca cele mai colorate si vesele desene cu produse gandite special pentru ei. In timp ce copiii se bucura de carioci care nu se usuca timp de 3 luni chiar daca raman fara capac (nu stiu cum se intampla acasa la voi, dar la noi capacele au un mod ciudat de a disparea), culori vii si varfuri rezistente, de creioane cu putere mare de acoperire si mine rezistente, parintii se bucura de culori care se spala de pe aproape orice suprafata textila. Si uite asa toata lumea e multumita. 🙂
Later edit – 30 mai 2016
Cele 3 premii super colorate merg catre :
– Gheorghe Emilia – premiul 1
– Dan Gaina – premiul 2
– Anca Porumb – premiul 3
Leave A Reply