Pe noi ne-a cuprins febra magia sărbătorilor de vreo 2-3 săptămâni. Răspund zilnic la întrebarea ”Cât mai e până vine Moș Crăciun?” deși avem și un super calendar de Advent. Presupun că e mai comod să întrebi pe cineva decât să stai să socotești. 🙂
Știți, pe mine când mă apucă creativitatea și cheful de făcut felicitări și alte lucruri handmade e greu să mă oprești. Doar că, dacă până anul trecut îl aveam pe Alex companion nelipsit de la masa de lucru, anul ăsta tare greu s-a lăsat convins să meșterească. Are alte preocupări mult mai importante, asteroizi de distrus, pereți de escaladat, hoți de prins, o soră de terorizat, n-are vreme de mamă-sa și de felicitările ei. Sara încă e prea mică și până la Crăciunul următor nu mă pot baza pe degețelele ei să mă ajute.
Na, cu chiu, cu vai l-am convins pe Alex să mă mai ajute. Azi lipim ceva, mâine decorăm puțin, poimâine mai decupăm și tot așa. După vreo 4 zile am reușit să terminăm 3 felicitări faine de tot, diferite de toate felicitările făcute de noi până acum.
De data asta am dat inspirația de pe Pinterest pe cea de la Editura Casa. Tot aveam noi niște cărți cu activități (seria Hobby Creativ) așa că am luat idei de acolo și, pornind de la ele, am făcut niște felicitări simpatice.
Felicitare om de zăpadă
Cea mai creativă idee a fost să transformăm o figurină om de zăpadă făcută din bețe de lemn într-o…felicitare.
Materiale:
- 10 bețe de lemn (noi le-am luat din Jumbo mai demult)
- bandă textilă adezivă, merge și cu scotch-ul (a noastră era cumpărată de la fostul magazin Tchibo)
- pătrățele din spumă dublu adezivă
- lipici
- cariocă neagră, portocalie și roșie
- lipici cu sclipici – argintiu
- hârtie albă
Am aliniat 9 din cele 10 bețe și le-am lipit cu bandă adezivă pe verso. Pe partea din față am lipit transversal și ultimul băț, am colorat partea de sus cu negru, pe post de pălărie pe care la final am decorat-o cu lipici cu sclipici. Sub pălărie am lipit o bucată de hârtie albă pe care am desenat ochi, nas și gură. Eu am ales să scriu ”Crăciun fericit!” la baza felicitării, dar puteți alege să folositi tot spațiul alb pentru a scrie un mesaj scurt. Sau, dacă lipiți pe verso o hârtie albă, puteți scrie mesajul acolo. Cartea din care ne-am inspirat este asta. Modelul era pentru o sperietoare de ciori, dar plecând de la ideea bețelor de lemn puteți face practic orice figurină.
Felicitare cu brad țesut
Voi făceați țesături cu fâșii de hârtie la gădiniță sau școală? Mie îmi plăcea foarte tare și puteam să stau ore în șir să tot țes la ele. Am descoperit că putem folosi ideea și pentru felicitările noastre.
Materiale:
- felicitare goală sau hârtie cartonată albă
- carton verde, maro și galben pentru brad și steluță
- hârtie glasată de diferite culori pentru țesut
- pătrățele din spumă dublu adezivă
- lipici cu sclipici argintiu
- pix cu gel cu pastă argintie
Folosind macheta din carte, am decupat un brăduț, tulpină și steua pentru vârf. Cu un cutter am făcut tăieturile ca să țesem apoi cu fâșiile din hârtie glasată colorată. Am lipit brăduțul pe felicitare și am decorat-o cu lipici cu sclipici. Cartea din care ne-am inspirat este asta.
Felicitare cu om de zăpadă din mărgele termoadezive
Ultima variantă de felicitare trebuia să fie neapărat cu mărgele termoadezive pentru că nu am mai lucrat cu ele de la Mărțișor încoace și ni s-a făcut dor. Cartea din care ne-am inspirat este asta. În carte erau făcute mai multe modele de semne de carte. Folosind același principiu, noi am aplicat decorațiunea din mărgele pe felicitări.
Materiale:
- mărgele termoadezive (ale noastre sunt de la IKEA)
- felicitare goală sau hârtie cartonată
- lipici
- pix cu gel cu pastă aurie
Am ales un model de om de zăpadă de pe Pinterest (acum îmi dau seama că totuși nu am renunțat complet la a ne inspira de acolo 🙂 ). Alex mi-a ales mărgele albe, negre, portocalii, roșii și verzi, eu le-am aranjat pe tăblița specială și le-am călcat. La final le-am lipit pe felicitare pe care am și decorat-o cu auriu pe alocuri.
Gata! Am făcut și felicitări. Vă las mai jos link-uri și către alte modele la care am lucrat cu Alex, dar și către alte activități faine potrivite pentru luna decembrie.
Citește și:
Lista noastră de activități în așteptarea Crăciunului
Ornamente de Crăciun din aluat sărat
Decorațiuni de Crăciun cu brazi
Alte 3 idei de activități de Crăciun
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Comment
[…] pentru că am descoperit un articol tare drăguț pe site-ul http://www.cristinaotel.ro, m-am gândit să trec și la nivelul superior: felicitări pentru cei […]