Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Cele mai bune 28 cărți de parenting pentru o educație cu blândețe” – Ioana a strâns la un loc multe titluri tare faine. M-am bucurat să văd că multe dintre recomandările ei se regăsesc și în lista pe care am făcut-o eu la un moment dat.
”Femeie, taci și alăptează! Eventual, până la adânci bătrâneți” – Mommy wars încă nu s-au terminat. Eu sper, totuși, că într-o zi vor deveni istorie.
”A pinch of salt” – Articolul ăsta a fost ca o gură de aer proaspăt. ”O mamă pleacă din stația Comedian și vrea să ajungă în punctul în care copiii ei sunt adulți decenți și independenți. Care e traiectoria optimă ca ea să ajungă de la Comedian la Bufon trecând prin punctul Dumbledore.”
”Cum am pregătit copilul pentru prima zi de grădiniţă” – Flavia a scris despre cum au ales grădinița pentru Antonia și cum s-au pregătit pentru marea zi. Mâine, poimâine mă trezesc că și Sara va fi gata de grădiniță.
”Ghid de supraviețuire pentru proaspetele mame – 10 sfaturi utile!” – ”Dă foc tuturor cărților care îți propun soluții magice pentru o noapte de somn neîntreruptă, un bebeluș ”ascultător” sau mai știu eu ce. Nu există soluții magice.”
”Dragoste între frați” – Articolul ăsta parcă e despre copiii mei. Atâta tot că la noi parcă e ceva mai intensă treaba. Pe cât se crede Alex de mare și forțos, pe atât de încăpățânată e Sara și hotărâtă să îi facă față.
”Cum îmi învăț copiii să se apere de posibili pedofili” – Ce trist că trebuie să ne facem tot felul de scenarii și să îi pregătim pe copii pentru trista realitate. Cu atât mai mult cu cât, în curând, vom avea cel mai criminal friendly cod penal.
”A fi mamă (1)” – Deși Alex nici acum, la 6 ani jumate, nu mai stă așa la giugiulit oricând eu încă nu sunt pregătită pentru faza în care îmi va închide elegant ușa în nas.
”Să învățăm să reparăm vina de la noi din teren” – ”Lupta aceasta pentru putere, pentru dreptate, pentru vina ascunsă mereu în ograda altuia îmi dă fiori. Am conștientizat-o la mine destul de târziu și-o văd atât de des în jur, la oameni de-o seamă cu mine și chiar mai mari, cu studii sau fără studii, cu bani sau fără bani… că mă termină! E o veșnică bătălie în care alții, veșnic alții sunt mai răi decât noi.”
”Copilul meu nu este prost crescut dacă nu-ți răspunde și nu-ți vorbește” – Alex e un copil timid când e în prezența unor oameni noi, în locuri noi. La început insistam și eu să vorbească, dar apoi mi-am dat seama că nu ajungem nicăieri și că, punând presiune pe el, făceam mai mult rău decât bine.
”Crizele de furie de la 4 ani, o oportunitate în dezvoltarea copilului” – Recomandare de carte de la Andreea. Eu o pun pe lista de lectură neapărat.
”În spatele unui copil agresor stă un părinte agresor” – ”Cel mai ușor este să ridici vocea, să îl cerți și să îl pui să își ceară scuze forțat. Da, asta este ceea ce se așteaptă de la tine și cel mai probabil va avea efect pe termen scurt. Dar pe termen lung oare ce efect va avea asupra copilului tău? Cum se va raporta el la tine? Cum va avea încredere în tine, cum va veni să îți spună cu ce se confruntă, ce îl doare, ce va înțelege din comportamentul tău?
”De ce sunt atât de iritată când un necunoscut îmi atinge copilul” – Când am scris că nu e OK să îmi fie pupat copilul de către orice străin mi-au sărit oamenii în cap și mi-au aruncat cele mai urâte vorbe…
”26 de cuvinte de încurajare pentru copiii noștri” – ”Cuvine mici, de încurajare, dar atât de valoroase pentru copiii noștri. Până la urmă, cine nu are nevoie să se simtă apreciat, privit cu respect și înțelegere?”
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”#CeCitim (21) Idei de lectură de la György Gáspár” – Pentru că anul trecut a fost unul al întoarcerii spre mine am rezonat tare cu lista de propuneri de lectură din articol.
”Pentru ce faci loc în viața ta anul acesta? Despre începuturi și ce-i cu adevărat important” – M-am bucurat să citesc că Anca se reapucă de scris. ”…până de curând, devenise o practică recurentă să îmi amân visele neîncepute, care ar fi presupus o doză mare de necunoscut, pentru lucruri care îmi plăceau, de care mă apucasem, care îmi dădeau siguranță, dar pentru care nu mai simțeam neapărat atât de multă pasiune cât să le dedic întreagă zi.”
”Scrisoare către mine, atunci când n-o să mai pot” – ”Într-o lume în care suntem mai captivi ca niciodată, a-ți permite libertatea de a face ceea ce vrei e o adevărată binecuvântare.”
”Mai am puțin, puțin de tot, și scap de măști” – Direct la suflet mi-a mers articolul Aurei. Din nou. ”Nu e floare la ureche să fiu eu însămi. „A fi tu însuți într-o lume care face tot ce-i stă în puteri pentru a face din tine oricine altcineva decât tu însuți înseamnă a duce cea mai grea bătălie pe care o poate duce un om și a nu înceta niciodată să te lupți.””
”Lipsa empatiei dăunează grav sănătății!” – Am spus și eu, de mai multe ori chiar, că empatia poate avea efecte magice.
Activități pentru copii și părinți
”Idei de zile speciale petrecute cu copilul în timpul iernii” – Voi ce activități faine mai faceți cu copiii iarna?
”Activități de vacanță cu copiii” – Și ce dacă se termină vacanța? Loc de joacă e mereu.
”Activităţi de recunoaștere numere, jocuri de numărat” – Ah, ce activități simpatice!
”12+ Evenimente de Weekend pentru Copii şi Părinţi în 13-14 Ianuarie în Bucureşti” – Timp frumos împreună să aveți!
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Sursa foto: Unsplash
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
Si eu sper! :)) pana atunci, tineti popcornul aproape
Merci!
Wow, 2 saptamani la rand in topul pe care il astept cu sufletul la gura, mai ceva decat cinefilii decernarea Oscarurilor 🙂 Multumesc mult, ma simt atat de onorata ! (P.S : se pare ca cele 4 ore de scris cu micul P. stand pe mine in cele mai ciudate pozitii, au meritat din plin ).