– Bună dimineața, copii! Ce de-a energie aveți! Ce ați mâncat la micul dejun?
– Fasole verde!
– Ba nu! Perete am mâncat!
– Eu am mâncat chiloți!
Așa mi-am început ziua la grădinița lui Alex azi. Primele 10 zile ale lunii martie au fost dedicate mamelor care erau invitate să petreacă timp cu copiii, să se joace, să le citească sau să facă activități împreună. Pentru că de data asta sunt și sănătoasă și fără bebe în burtă, dar și pentru că e ultimul martie pe care îl mai prindem la grădiniță am răspuns cu drag invitației. Alex era foarte încântat că vine mami la grădi și mi-a spus că nu vrea să îi zic nimic despre activitate ca să fie surpriză.
M-am tot gândit ce activitate să le pregătesc, ceva care să fie și distractiv și interesant și util. Așa mi-a venit ideea de a face cu ei un cer mare plin de baloane cu aer cald.
În cazul în care vreți să faceți ceva similar acasă veți avea nevoie de:
baloane cu aer cald scoase la imprimantă și decupate
o plansă mare sau o hârtie lungă (noi avem o rolă mare de hârtie de la Ikea)
acuarele
bețe de urechi
creioane cerate albastre
perforator cu model de fluture
carton colorat și alb
lipici
foarfecă
Am scos la imprimantă multe baloane cu aer cald (găsiți multe modele căutând pe Google după “hot air balloon”) și am așteptat să plece Alex la grădiniță ca să mă apuc să le decupez. Și am tooot decupat vreo 18 baloane. Deși ei sunt doar 11 în grupă am zis că e mai bine să avem și rezerve.
Am pregătit apoi cerul. Am măsurat cam ce lungime trebuie să aibă hârtia ca să încapă 11 baloane și am și colorat puțin foaia cu un creion cerat albastru. Pentru că tot aveam antrenament la decupat am pregătit și câțiva nori.
Aseară, după ce s-au culcat copiii, mi-am făcut bagajul 🙂 . Am luat la mine carton verde și perforator în formă de fluture – grupa lui Alex e grupa fluturașilor verzi – și lipici și bețe de urechi.
După dialogul nostru despre mâncat pereți și alte cele i-am rugat pe copii să își picteze baloanele așa cum își doresc, cu ce culori preferă. Unii au pictat cu degetele, altora le-a plăcut ideea de bețe de urechi. Să nu vă imaginați că s-a lăsat liniștea între timp. Nuuu. Glumele și râsul au continuat fără probleme.
După vreo 15 minute fetițele au plecat la opționalul de balet și eu am rămas cu 4 băieți dintre care 3 erau taaare năzdrăvani și își puneau paie pe foc unul altuia. Le-am mai captat atenția cu perforatorul și fiecare s-a distrat făcând fluturași. Acuarelele trebuiau să se usuce așa că între timp i-am rugat pe băieți să mă ajute să întindem cerul pe jos. Au fost foarte încantați când i-am rugat să îmi aducă niște jucării pe care să le punem pe colțurile hârtiei ca să nu se tot încovoaie. Au lipit apoi norii și fluturașii exact unde au dorit ei.
Acuarelele încă nu se uscaseră, lor li se făcuse foame și era o hărmălaie de zici că erau cel puțin 12-13 copii în clasă, nu 4. Printre tot felul de strategii care eșuau pe rând am reușit totuși să îi adun pe băieți în jurul meu și să le citesc povestea cu “N-am timp”. Până am terminat baloanele s-au uscat și erau numai bune de lipit pe cerul cel albastru. Au revenit și fetele, și-au adăugat și ele baloanele, ne-am făcut multe poze și apoi ei au fugit la gustare, iar eu acasă la Sara.
Copiii și doamna educatoare au rămas exact cu ceea ce îmi imaginam eu pentru această activitate: cu o amintire frumoasă spre final de grupa mare, cu un rezultat al muncii de echipă, cu un cer decorat cu baloane care îi reprezintă însă foarte bine pe copii, individual.
Oricât de agitați au fost unii copii și oricât de gălagioși au fost pe alocuri eu mă bucur că s-au simțit bine, că le-am făcut față băieților 🙂 , că am primit îmbrățișări și zâmbete. Iar fetițelor le mulțumesc că m-au primit printre ele, mi-au povestit despre cărțile și jocurile lor preferate și mai ales că mi-au arătat cum va fi Sara peste câțiva ani.
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply