– E nebunie la Lidl azi! Au cele mai faine jucării! îmi spune prietena mea la telefon.
– Bine, vorbim mai târziu, zâmbesc și închid.
O înțeleg perfect. Acum un an, cu puțin timp înainte de Crăciun, soțul meu mă suna din magazin și îmi trimitea poze pe WhatsApp cu diverse jucării frumoase din lemn ca să alegem ceva potrivit pentru Alex și Sara. Miza cea mare era, de fapt, bucătăria în culori pastelate! Pusesem ochii pe ea cu niște oferte în urmă și ori de câte ori ajungea Mircea în magazin bucătăria nu mai era.
– S-au dat toate la prima oră, i se spunea.
Dar nu și în ziua aceea. Tare bucuroși am fost că am găsit-o. De copii ce să mai spun? Mi-e greu să pun în cuvinte bucuria lor. Un an mai târziu bucătăria mică și colorată stă tot în sufragerie și e folosită aproape zilnic. Și ce bine că e așa! Cum altfel mai mâncam eu la orice oră o înghețată cu ciuperci și usturoi, ciorbă cu portocale sau salată cu cârnați?
Decembrie a venit și anul ăsta la Lidl cu o mulțime de jucării minunate, de la puzzle-uri din lemn, la cuburi, la mașinuțe, mobilier și case de păpuși, corturi, trenulețe, parcări, circuite, puzzle-uri 3D și câte și mai câte. Dacă găsiți în catalogul cu jucării ceva numai bun de pus sub brad pentru cei mici de Crăciun, atunci e bine să știți că până pe 24 decembrie pentru fiecare jucărie achiziționată din magazinele lor cei de la Lidl donează câte un leu către UNICEF. Prin proiectul acesta și cu ajutorul nostru elevii din medii defavorizate vor fi susținuți în finalizarea învățământului obligatoriu. Chiar e nevoie de susținerea educației de calitate și de reducerea ratelor de abandon școlar din mediul rural. În România, 2 din 10 copii renunță la educație înainte de a finaliza învățământul obligatoriu.
Anul trecut s-au strâns astfel și au fost donați către UNICEF 740.000 lei pentru susținerea educației. Vă dați seama ce putere avem să contribuim cumpărând pur și simplu lucruri pe care le-am fi luat oricum?
Citește și:
Idei de cadouri de Crăciun, ediția 2018
Creioane de ceară topite
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
3 Comments
Crsitina, te urmaresc de ceva vreme si imi place tare stilul tau de a scrie si de a pune problema. Ca tot vine vorba de jucarii, discutam azi cu o prietena care zicea ca fetita ei are f putine jucarii fiindca ei (parintii) vor ca ea sa nu se ataseze de obiecte, ci sa pretuiasca experientele, iar asta le-o cer si prietenilor si bunicilor fetitei (sa nu ii aduca jucarii). Tu ce parere ai despre acest lucru? Cate si ce fel de jucarii sa ii oferim copilului? La noi, bunicii si-au facut deja obiceiul sa apara cu cate o masinuta de fiecare data cand se intalnesc cu baietelul nostru si cand le spun “Nu mai aduceti ca si asa se joaca mai mult tot cu cele vechi si are oricum destul“, imi raspund ca “Uite cum se bucura de fiecare data, cum sa nu-i aducem?“. Nu vreau sa le fur bucuria de a-i oferi ceva, dar in primul rand vreau sa fac ce simt eu ca e sanatos pt copilul meu si de abia apoi sa ma gandesc la parerea celorlalti. Aici intra si cadourile de sarbatori, “cum sa nu ii luam ceva de Mos Craciun?“ Da, puteti lua niste fructe si eventual ceva mic, educativ. Aceeasi bunici duc si celuilalt nepot ceva de fiecare data (a se intelege masinute, din are are 1000 si se joaca 30 min si gata), iar acum acest copil asteapta de fiecare data un cadou cand se intalnesc si nu se mai prea bucura nici de masinuta lui peste de 500 lei. Plus ca ni se taie craca si ne spun “Si X a incercat la fel, dar nu au reusit“. Ce sfaturi mi-ai putea da? Iti multumesc mult si iti doresc Sarbatori minunate!
Și noi am cumpărat pentru Tudor de Crăciun o jucărie de la ei E o chestie de construit, cu bețe și bile magnetice. Nu cumpărăm prea multe jucării, pentru că tot noi suntem cele mai bune
Ce fain sună! Și Alex e pasionat de jucăriile de construit magnetice. 😀