Ingrediente (pentru 6 bucati):
150g ciocolata amaruie
80 g unt
2 oua si 1 galbenus
90 g zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
20g faina
1 praf de sare
5 lingurite cacao
Mod de preparare:
Topim untul la foc mic, adaugam patratelele de ciocolata si amestecam pana se topeste de tot.
Mixam ouale cu extractul de vanilie si cu zaharul pudra pentru aproximativ 5 minute, pana obtinem o spuma aerata.
Turnam ciocolata peste oua, apoi cantitatile de cacao, faina si sare si amestecam usor cu o spatula ca sa nu stricam bulele de aer.
Eu am folosit forme obisnuite de briose. Ungem cele 6 forme de briose cu unt si le tapetam fie cu faia, fie cu cacao si scuturam excesul.
Le coacem la 180°C timp de 11-12 minute pentru ca miezul sa ramana lichid.
Le servim calde, eventual alaturi de inghetata sau fructe.
Leave A Reply