Pentru Paste noi am ales un meniu mai lejer si mai usor de pregatit: piept de pui umplut cu spanac si ricotta.
Ingrediente:
150g spanac congelat
150g ricotta
coaja rasa de la un sfert de lamaie
1 vf de cutit nucsoara
4 bucati piept de pui fara piele
3 linguri ulei de masline
50g pesmet
Pornim cuptorul la 200°C.
Cand spanacul s-a dezghetat, il scurgem bine de apa, il punem intr-un bol si il amestecam cu ricotta, nucsoara, coaja rasa de lamaie, la care mai adaugam sare si piper dupa gust. Se poate folosi si spanac proaspat, dar in cazul acesta, inainte de a-l taia trebuie sa turnam apa clocotita peste frunze ca sa se inmoaie.
Cu un cutit ascutit taiem pieptul de pui ca sa obtinem niste buzunare mici pe care le umplem ulterior cu amestecul facut.
Ungem carnea cu uleiul de masline, presaram pesmetul deasupra si il apasam putin ca sa se lipeasca bine. Punem bucatile de piept de pui intr-o tava si apoi le dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana puiul se rumeneste putin.
Pentru garnitura noi am facut legume la gratar.
E si usor de facut si foarte bun 🙂
Leave A Reply