Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
”Să te iubești pe tine însuți. Lecția” – Avem atât de multe lucruri minunate de învățat de la copii. Iubirea de sine e unul din ele.
”Reacțiile noastre lipsite de respect față de ei îi fac pe copii să nu asculte, să nu învețe și să nu aibă stimă de sine” – ”Toate răspunsurile nepotrivite ale adulților au două lucruri în comun: nu țin seama de competența copilului și încearcă să „modeleze”. „Nu ar trebui să simți și să trăiești lucrurile așa cum faci tu. Ar fi mai bine pentru tine să le simți și să le trăiești ca mine.””
”Cum trezim copiii dimineața, altfel decât cu greu?” – Vă mai amintiți Ghidul dimineților cu zâmbet? Mă bucur tare că Ioana a scris despre ideile testate de ei pentru treziri cât mai vesele.
”Povestea unui pui de elefant care nu voia să se despartă de mama” – O poveste așa cum numai Otilia știe să spună.
”Ca sa fie copilul bine, trebuie sa fii tu bine” – Ana zice că orice mamă ar trebui să aibă un sac de box (la propriu sau la figurat).
”Dulciuri sănătoase pentru copilul tău” – O listă numai bună de salvat și de încercat.
”The Gift of Intrinsic Motivation” – Janet Lansbury ne propune 7 idei pentru a hrăni motivația intrinsecă a copiilor noștri. Unele s-ar putea să vă surprindă.
”Educație financiară pentru copii (8-12 ani)” – Un eveniment marca Learning HUB. Structura e de 7 ședințe de câte o oră, din care una este pentru părinți, pentru ca ei să poată susține acasa demersurile începute la curs.
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Fii bun și blând cu tine. Ce este și cum ne construim stima de sine?” – Să nu uităm că stima de sine e o părere despre sine, o judecată de valoare, nu o realitate obiectivă. Și sunt pași pe care îi putem face spre o mai bună relație cu noi înșine.
”7 site-uri de neratat pentru iubitorii de cărți” – ”Cu un site care îți face recomandări literare în funcție de starea de spirit, unul care te anunță când autorii tăi preferați au oferte speciale, unul care îți spune cât durează să citești o carte (personalizat, în funcție de ritmul tău de citire) și un altul care îți oferă fundalul preferat de lectură, te așteaptă o toamnă cu miros de cerneală (sau clipocit de E-reader, după caz).”
”Iertarea e și în lucrurile mici” – Fiecare dintre noi are puterea de a ierta. ”Fiecare om știe când greșește. Chiar și cei mai răi oameni de pe pământ. Chiar și cei mai nesimțiți șoferi din trafic. Iar atunci când nu le scoți ochii sau îi înțelegi, când nu îi claxonezi ca descreieratul, e ca și când le-ai da o îmbrățișare și o doză de putere.”
Activități pentru copii și părinți
”Lista noastră de activități distractive și educative pentru această toamnă” – Spor la joacă să avem!
”15 idei de activități cu castane” – Mii de părinți au găsit inspirație în articolul ăsta. Vi-l las și aici, în caz că v-a scăpat.
”Idei de activități și jocuri pentru copii cu vârsta de 2 ani+” – David, băiețelul Cristinei, a făcut o selecție a celor mai distractive activități pe care le făceau când era mai mic. O să vă placă.
”14 Idei de Weekend Fun: Animest, Nocturna Bibliotecilor şi Multe Ateliere şi Spectacole | Bucureşti, 30 Septembrie – 1 Octombrie” – Zilele ce vin se lasă cu spectacole interactive, cu Festivalul Internațional de Film de Animație, Nocturna Bibliotecilor, cu o lecție interactivă de circulație rutieră și câte și mai câte…
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Weekend timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply