In urma cu putin timp, ajungand acasa la Oradea, am descoperit intr-o cutie niste desene si felicitari pe care fratii mei mi le-au facut cadou de ziua mea acum foarte multi ani. Si uitandu-ma la inimioarele, urarile si tortul cu lumanari care umpleau cate o pagina intreaga mi-am adus aminte de diminetile in care, ziua mea fiind, ei se mobilizau sa ma surprinda – cum se inchideau in camera lor si munceau la felicitari si cum nu avea nimeni voie sa intre pana nu terminau.
Apoi, vorbind la telefon cu bunica intr-o seara, mi-a spus ca a facut ordine si a gasit cateva felicitari pe care eu si fratii mei le-am pregatit pentu ea de 8 Martie. Ma sunase special sa imi citeasca ce i-am scris. Si desi erau urarile clasice cu “la multi ani” si “o primavara frumoasa”, nimic iesit din comun, s-a emotionat si ea, m-am emotionat si eu auzind-o pe ea.
E interesant ce impact pot avea asupra noastra niste desene si probabil ca multi parinti, plecand tocmai de la ideea ca arta copilului lor este unica, de neinlocuit, de pastrat, ajung sa aiba stive intregi de “opere” prin casa.
Mai nou am intrat si noi in randul colectionarilor de arta, de imagini simple, realizate stangaci, cu pricepere de copil, dar ale caror valoare va creste in timp.
Dar oricat de multa emotie vor putea genera, spatiul de stocare ramane unul limitat. Si cum deja de la gradinita se aduna volume impresionante de proiecte, putina organizare ne-ar fi probabil de mare folos.
Daca ai si tu “gramajoare” de arta prin casa, poate te ajuta ideile de mai jos.
Incepe prin a sorta lucrarile, separandu-le pe categorii.
- ce e de pastrat – desenele pe care alegi sa le pastrezi, le poti pune intr-o cutie. Pentru cele care ies in evidenta pentru maiestrie sau insemnatate ai putea sa gasesti un mic loc de expozitie. De exemplu, noi am expus prima lucrare de la gradi in camera lui Alex pentru o perioada. Altele sunt expuse pe panoul magnetic din bucatarie alaturi de cateva poze.
- ce e de reciclat – unele desene sau imagini pictate in carti de colorat pot fi decupate si refolosite. Se pot lipi, de exemplu, obtinand o lucrare noua.
- ce e de aruncat – sigur ca toate operele au valoare sentimentala, dar daca le pastrezi pe toate, iti vor ocupa foarte mult loc si vor deveni greu de sortat. Poti alege sa le faci o poza inainte de a le arunca si sa creezi un album digital cu lucrarile. In felul asta nu te vei mai simti vinovat(a) ca le-ai aruncat, economisesti mult spatiu si le si pastrezi.
Daca ai reusit sa le sortezi si sa le ordonezi, iti recomand sa iti faci periodic timp pentru a repeta operatiunea ca sa fie mai usor de intretinut.
La colectii cat mai valoroase! 😉
2 Comments
vrem si site cu magazinul virtual de unde ai achizitionat minunatele perforatoare! 😀
Adriana, eu le-am comandat de pe http://www.magazinbirotica.ro/ dar am inteles ca se gasesc si prin librarii 😉