In calitate de trainer si speaker am inteles ca oricat de dificil ti-ar fi la inceput sa vorbesti in fata altor oameni, pe atat de multe sunt beneficiile dezvoltarii acestei abilitati, de la a invata sa ii citesti pe oameni si sa le raspunzi unor intrebari pe care nici nu au avut inca ocazia sa ti le adreseze, la a te adapta rapid nevoilor lor, la a-ti imbunatati abilitatea de a vorbi fluent, coerent si convingator si pana la ati dezvolta increderea in sine.
Sa vorbesti in fata unui public inseamna sa poti crea povesti care sa le capteze atentia si sa ii ajute astfel sa retina cu usurinta ceea ce au auzit. Asta se numeste storytelling.
Ori de cate ori lucrez cu adulti care au adunat fel si fel de frici legate de vorbitul in public imi reconfirm cat de important ar fi ca generatia copiilor nostri sa deprinda tainele vorbitului in public de la varste mici. Doar ei sunt specialisti in povesti, nu?
M-am bucurat mult cand am aflat ca pe 25, 26 si 27 martie va avea loc primul primul atelier de storytelling pentru copii, unde ei vor putea invata sa se exprime corect atat in scris, cat si verbal, prin jocuri si activitati interactive si sa scape de emotii.
Ghidul copiilor in aceasta calatorie va fi nimeni altul decat autorul cartii Experimentul MAMATATA, Iulian Tanase, om de radio si presa, la randul sau tatal a doi copii.
Ce se va intampla in timpul atelierului?
Atelierul urmareste sa acopere o serie de activitati interactive, sub forma de jocuri si exercitii, care sa le antreneze imaginatia celor mici: Deseneaza o poveste, Ce se intampla daca, Deschizi – nu deschizi si Jocul “Tribunal Copiilor”, unde acestia vor avea ocazia sa judece faptele unor personaje din anumite povesti celebre.
Pe langa jocuri, acestia vor face exercitii care sa le stimuleze creativitatea, vor crea ghicitori, vor compune poezii din cuvinte decupate din reviste si vor construi povesti cu personaje fantastice.
Cand are loc atelierul de storytelling pentru copii?
Atelierul are loc in cadrul a cinci sedinte, ce dureaza cate o ora si jumatate fiecare, cu trei grupe diferite. Primul modul al atelierului va incepe in datele de 25, 26 si 27 martie, iar programul va avea loc intre orele 18:00 si 19:30 in timpul saptamanii, respectiv 11:00 – 12:30 in weekend.
La atelier pot participa cate 10 copii in fiecare grupa, cu varsta cuprinsa intre 5 si 8 ani.
Unde are loc atelierul si cum se fac inscrierile?
Atelierul de storytelling este organizat de BluParty si are loc la Institutul pentru Fericire, la adresa Bd. Dacia nr. 14, etaj 6, interfon 17C, Sector 1, Bucuresti.
Va puteti inscrie copiii la atelier pana pe data de 24 martie direct pe pagina atelierului, unde veti gasi mai multe informatii despre program, activitati si investitie.
Spor la povestit!
Leave A Reply