Ingrediente:
100 g unt moale
70 g zahar pudra
30 g zahar brun
1 ou
1 lingurita esenta vanilie
160 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
75 g “picaturi” de ciocolata
Mod de preparare:
Amestecam untul si zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi oul si esenta de vanilie.
Urmeaza faina, praful de copt si sarea. Amestecam bine compozitia si la sfarsit adaugam “picaturile” de ciocolata. Puteti folosi si fulgi de ciocolata in loc.
Aluatul se pune 30 minute la rece ca sa putem lucra mai usor cu el apoi.
Compozitia rece o modelam in palme astfel incat sa obtinem niste bile de aluat de aproximativ 3 cm diametru. Le asezam pe hartie de copt in tava, lasand loc suficient intre ele pentru ca se vor intinde.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
Cand sunt gata, vor fi relativ moi in partea din mijloc, insa se intaresc pe masura ce se racesc si vor avea pana la urma consistent unor biscuit.
O reteta foarte simpla, cu un rezultat delicios 🙂
Leave A Reply