Tu cat de bine te cunosti?
Te-ai gandit vreodata sa pui pe hartie cum te vezi? La ce te pricepi foarte bine? Ce talent ai? Ce pasiuni? Ce iti doresti sa faci in viata? Ce vrei sa lasi in urma ta? Ce te face pe tine unic? Cine esti tu? Si mai ales despre ce?
Astea sunt doar cateva dintre intrebarile care te-ar putea ajuta sa construiesti un fundament sanatos, solid si de durata pentru brandul tau personal, care ar trebui sa fie unul autentic.
Ca orice concept relativ nou, ajungem uneori sa distorsionam esenta lui, sa aderam la pareri auzite fara sa intelegem exact despre ce e vorba, despre ce e conceptul respectiv de fapt. Cred ca si in cazul brandului personal multa lume azi il intelege si foloseste gresit.
Brandul personal e ca o busola, care daca e calibrata corect, ne poate ghida frumos spre lucrurile pe care vrem sa le realizam in viata.
Unul din primele lucruri pe care le fac la workshop-ul de Personal Branding e sa ii intreb pe participanti ce cred ei ca inseamna brand personal. Si nu exista grupa in care printre primele cuvinte sa nu se regaseasca: imagine, prezentare, vanzare si alte variatiuni pe aceeasi tema.
Urmatorul lucru pe care il facem e sa aducem discutia mai aproape de realitatea fiecaruia, sa vorbim despre autenticitate, care cred ca e esenta lucrurilor.
Eu cred ca brandul personal e ca o busola, care daca e calibrata corect, ne poate ghida frumos spre lucrurile pe care vrem sa le realizam in viata. Cat despre imagine… Cum spunea si Alis Anagnostakis aici, cred ca un cuvant mai potrivit ar fi “proiectie”. O proiectie in afara a ceea ce suntem pe dinauntru.
Recent am refacut un exercitiu de verificare a acestei proiectii in cazul meu. Am rugat cativa oameni – colegi, prieteni, familie – sa ma descrie in 5 cuvinte…primele care le vin in minte. M-am bucurat sa vad ca ceea ce simteam eu, ajungea prin actiunile mele si la ei. Ca asa cum ma vad eu, ma vad si ei, adica: organizata, familista, fericita, prietenoasa, creativa, altruista, perseverenta si concentrata pe dezvoltarea continua.
Si mai cred, uitandu-ma la experientele mele recente, ca daca iti vezi de treaba, te dedici proiectelor in care crezi, faci cu drag lucrurile care iti plac si la care te pricepi, “consultand” busola din cand in cand ca sa te asiguri ca ai ramas pe drumul bun, aprecierile celorlalti vin de la sine, fara sa te straduiesti sa te vinzi in vreun fel.
Sursa foto titlu: Shutterstock
Citeste si:
Ce spune brand-ul tau personal despre tine?
Cand te ajuta brand-ul personal?
7 adevăruri despre brandul tău personal
Pentru a fi la curent cu noile articole va invit sa dati un like paginii de Facebook a blog-ului sau sa va abonati la newsletter.