Mă bucur de fiecare dată când îl văd cu o carte în mână, de fiecare dată când răsfoiește cărți împreună cu Sara și de fiecare dată când ne cheamă să îi citim. De ceva vreme am început să ”atacăm” povești mai lungi pe care le citim mai multe zile la rând, că doar e băiat mare și celelalte cărți sunt mai potrivite pentru Sara (am încheiat citatul 🙂 ).
Vă povestesc, pe scurt, despre cele mai recente trei cărți din biblioteca micului nostru școlar, poate vă inspiră.
Tobias, elefănțelul colorat – M-am bucurat tare să primesc de la Claudia Groza, autoarea cărții, povestea lui Tobias. Într-o lume în care mai toți elefanții sunt gri, puiul din carte are corpul și picioarele albastre, urechile roz, iar trompa și coada albe. Toate celelalte animale îl ocolesc pe Tobias, îl vorbesc de rău și îl consideră un ciudat. El își va lua soarta în propriile mâini și va merge la circ unde știe că va găsi un loc unde ciudățenia lui să fia apreciată. Povestea elefănțelului ar putea fi foarte bine povestea oricărui copil diferit, iar morala este că dacă te accepți tu așa cum ești, vei reuși să atragi în jurul tău oameni care să te iubească fix așa cum ești. Cartea are ilustrații colorate frumos, pagini mari (A3) și lucioase.
Ultima stație de pe strada Pieței – Mi-a plăcut foarte tare să îi citesc lui Alex povestea asta care mi-a mers la suflet pentru că are un mesaj tare frumos. CJ și bunica lui pleacă cu autobusul înspre un loc pe care nu vi-l voi dezvălui. Pe tot drumul vor avea multe ocazii să vorbească despre bucuria de a găsi mereu ceva frumos chiar şi în cele mai sumbre locuri, chiar şi în cele mai dificile condiţii. Cartea a câștigat multe premii, printre care și Newbery Medal 2016.
Lupul jucător de poker – Știi că băiatul tău a crescut când îl vezi cuibărit în pat cu taică-său, citind o poveste despre un lup deghizat în om, mare amator de poker. Dar oare cât timp poate domnul Gică Mieluşeanu să își țină secretul ascuns, când micuța Antonia, din vecini, face pe detectivul toată ziua? Cartea e scrisă și ilustrată de Irina Dobrescu și a câştigat în 2014 Trofeul Arthur.
Spor la lectură!
Citește și:
”Secretul monstrului” vindecă frici
Ce povești mai citim cu Alex și Sara
Bobiță și Buburuză sunt singurele gâze pe care le accept în casă
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply