Pentru blat:
270g biscuiti digestivi
115g unt
3 linguri de lapte
Pentru crema de branza:
700g branza dulce cremoasa
180g smantana
4 oua
180g zahar
o fiola de esenta de vanilie
Pentru topping:
1 borcan mic de gem de afine
1 plic de Tort Gelee
Preparare:
Pentru prepararea blatului dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit si cu laptele. Compozitia o punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili (24 cm diametru) si presam bine. Punem apoi la rece pana preparam si umplutura.
Amestecam branza (eu am folosit 1 pachet Philadelphia si 2 Lacteea), smantana, ouale, zaharul, esenta de vanilie cu mixer-ul, la viteza mica, pana se omogenizeaza. Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si punem totul la cuptorul preincalzit pentru 60 minute, la 180 grade.
Cand e gata, e posibil ca crema sa aibe crapaturi pe alocuri. E normal. Crapaturile se mai repara cand se lasa putin umplutura pe parcurs ce se raceste.
Lasam cheesecake-ul sa se raceasca.
Putem sa servim prajitura asa cum e sau putem adauga un topping. Eu am folosit gem de afine, dar se poate folosi orice fel de gem.
Topping-ul poate fi pus pur si simplu cu lingurita pe fiecare felie la servire, fara a folosi Tort Gelee.
Eu am ales sa fac topping pentru toata prajitura. Am mixat la blender gemul de afine si l-am amestecat cu Tort Gelee rosu de la Dr. Oetker preparat conform instructiunilor de pe plic (cu ceva mai putina apa). Am amestecat gemul de afine cu plicurile de Tort Gelee (preparate conform instructiunilor de pe plic – cu ceva mai putina apa decat este indicat acolo). Am pus topping-ul pe cheesecake si l-am mai pus 2 ore la rece.
Pofta buna!
Comment
Super