Uitandu-ne cu Alex prin revista GoodFood zilele trecute, la un moment dat mi-a aratat o poza cu niste chifle cu ciocolata si mi-a spus ca vrea sa facem si noi. Asa ca m-am conformat, adaptand reteta pe ici colo 🙂
Ingrediente:
400g faina
1 plic drojdie uscata (7g)
50g zahar
1 lingurita condimente pentru prajituri
1 lingurita scortisoara
250ml lapte cald
1 ou
50g unt
75g bucati ciocolata
Pentru decoratiunea in cruce:
50g faina
1 lingurita zahar
6 linguri apa
Mod de preparare:
Punem faina, drojdia, zaharul, o lingurita rasa de sare, condimentele pentru prajituri si scortisoara intr-un bol si amestecam. Facem apoi o adancitura in mijloc si turnam pe rand laptele cald, oul batut si untul topit. Amestecam la inceput cu o lingura de lemn si apoi cu mainile.
Framantam aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, pana devine uniform si elastic si nu se mai lipeste de degete, adica aproximativ 10 minute.
Punem aluatul intr-un bol uns cu putin unt, acoperim cu un prosop de bucatarie curat si umed si il punem la dospit intr-un loc calduros pana isi dubleaza dimensiunile. Va dura in jur de o ora.
Punem din nou aluatul pe o suprafata de lucru pe care am cernut faina, il aplatizam putin, adaugam bucatile de ciocolata si framantam de cateva ori. Il impartim in 8-10 portii, rupandu-l intai in doua, apoi fiecare bucata in doua, etc.
Modelam fiecare bucata de aluat si le asezam in tava, pe hartie de copt unsa cu foarte putin unt sub chifle. Lasam spatiu intre bucatile de aluat pentru ca vor mai creste. Acoperim tava cu un prosop de bucatarie curat si il mai pune 20 de minute la dospit.
Pentru decoratiunea in cruce amestecam faina, cu zaharul si apa pana obtinem o pasta groasa pe care o punem intr-un pos cu care vom orna fiecare chifla.
Punem chiflele in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 minute, pana se rumenesc.
Sunt delicioase si nu foarte dulci. 😀
Leave A Reply