Sfârşitul de săptămână se anunţa la fel ca oricare altul pentru noi: un pic mai mult somn ca în celelalte zile, activităţi cu cei mici, curăţenie, cumpărături, gătit, program de seară presărat cu chiuituri şi sărituri din vârful turnului de perne spre simpatia vecinilor de jos care nu s-au plâns niciodată, călcat pe piese de LEGO Duplo, dans contemporan liber, o descătuşare a trăirilor interioare… Mai mult, aveam programat un atelier de LEGO, care recunosc că mă aşteptam să se asemene cu evenimentele de la mall, atunci când se lansează câte o nouă colecţie, într-o hărmălaie totală.
Ce am găsit însă la fața locului m-a surprins în mod plăcut. În incinta clubului Pescariu se găseşte spaţiul Bricks 4 Kidz, un loc fain amenajat, cu zone atât pentru copiii mai mari, cât şi pentru micii amatori de Duplo. Nici nu știam șa ce să mă uit mai repede: la nebunia de piese colorate sau la piscina de afară unde, recunosc, tare mi-ar plăcea să petrec câteva ore când se va mai elibera agenda de părinte.
Bricks 4 Kidz este un concept de educație creativă prin care copiii învață, construiesc și se joacă cu piese LEGO. Educația prin joc are la bază kituri Bricks 4 Kidz și planuri de construcție tematice, special create de ingineri și arhitecți din SUA.
Activitățile Bricks 4 Kidz familiarizează copiii cu concepte din sfera științelor exacte (STEM), le dezvoltă cultura generală, încrederea în sine și ajută la o mai bună înțelegere a modului de funcționare a lucrurilor în general.
Informații despre toate programele lor găsiți aici.
Evenimentul era dedicat și părinților și copiilor. Ne-au fost prezentate mai întâi conceptul, obiectivele şi programele Bricks 4 Kidz, iar copiii au primit apoi truse potrivite vârstelor lor, cu scopul de a construi o jucărie conform temei abordate.
Alex a avut de făcut o construcţie care încorpora un motor cu elice la care am lucrat împreună. Evident că cea mai interesantă parte pentru el a fost pornirea motorului și manevrarea sa de la distanţă, pe diferite viteze de rotaţie. Chiar și mie mi-a plăcut!
Dincolo de distracția în cuplul părinte-copil am văzut un grup de copii de vârste diferite care nu s-au plictisit, au lucrat şi au învăţat, bucuroşi că au reuşit să construiască ceva cu mânuţele lor. Și-am mai găsit și o oportunitate – aceea de a răspunde curiozităţii şi energiei copiilor printr-un program educaţional care să contribuie la dezvoltarea lor intelectuală, emoţională şi psihomotorie într-un mod ludic și distractiv. Merită să le faceți o vizită! Noi abia așteptăm să mai mergem, mai ales că a fost un timp fain tată-fiu.
Citește și:
3 idei de experimente pentru copii pe care le puteți face acasă
Vânătoare de comori – 7 idei de joacă fără costuri
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply