Ingrediente:
225g faina integrala
225g faina alba
7g drojdie uscata (1 plic)
1 lingurita sare
300ml apa calduta
1 lingura de zahar brun
1 lingura lapte
tarate pentru presarat
Mod de preparare:
Amestecam cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea intr-un bol. Facem o gaura in mijloc si adaugam apa calduta si zaharul. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Va fi un aluat destul de umed.
Ne dam cu faina pe maini si scoatem aluatul din bol. Il lucram putin cu mana, adaugand cate un pic de faina, pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete.
Bila de aluat o punem intr-o tava, acoperim fie cu un prosop de bucatarie curat si umezit cu apa, fie cu o folie stropita cu putin ulei si o lasam la dospit intr-un loc cald, timp de 30-40 minute. Eu am pus tava pe scaun, in fata cuptorului incalzit.
Crestam putin painea, o ungem in partea de sus cu o lingura de lapte si presaram tarate sau seminte, dupa plac. Eu am pus fulgi de ovaz si susan.
Punem painea in cuptorul preincalzit la 200°C si coacem timp de 40-50 minute.
Pentru a fi la curent cu noile articole va invit sa dati un like paginii de Facebook a blog-ului sau sa va abonati la newsletter.
Leave A Reply