”Prăjitură cu mere. Prăjitură cu mere. Prăjitură cu mere.” Uite-așa mă apucă pofta o dată sau de două ori pe an și-atunci mă tot gândesc la ea câteva zile până prind o zi de weekend în care să și trec la treabă.
Nouă nu ne plac prăjiturile foarte dulci așa că rețeta asta e cu cantitatea cea mai mică de zahăr pe care am testat-o.
Ingrediente:
Pentru aluat:
450g faină
200g unt
75g zahăr
1 praf de copt
2 gălbenușuri
200g smântână grasă
Pentru umplutură:
1,5 kg mere
50g unt
1 lingură cu vârf scorțișoară
Mod de preparare:
Untul, la temperatura camerei, îl amestecăm bine cu făina, după care adăugam: gălbenușurile bătute ușor în prealabil, zahărul, praful de copt și la sfârșit smântână.
Frământăm bine până obținem o compoziție omogenă și elastică, după care împărțim aluatul în două părti egale pe care le punem apoi în folie și le ținem la frigider timp de o oră.
Până aluatul stă la rece curățăm merele, le râdem pe o răzătoare cu găuri mari și apoi le stoarcem bine de tot. Peste merele stoarse adăugăm apoi zahărul și scorțișoara.
Într-o cratiță suficient de mare topim untul, adăugăm merele și le călim până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Până se răcesc merele, pregătim tava, pe care o tapetăm cu unt și făină.
Dacă a trecut deja o oră, scoatem porțiile de aluat din frigider și le întindem în două foi groase de 0.5cm grosime. Așezăm una din foi în tavă, distribuim peste ea în mod uniform merele, pe care le acoperim apoi cu a doua foaie de aluat.
Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit 180°C pentru aproximativ 35 minute, până când se rumenește.
Partea cea mai grea abia acum vine: să așteptăm până se răcește. Succes! 🙂
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply