Ingrediente:
Pentru aluat:
175 g faina
40 g cacao
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu
2 linguri miere de salcam
2 oua
75 g zahar tos
150 ml lapte
150 ml ulei vegetal
Pentru umplutura si glazura:
175 g ciocolata cu lapte
275 ml frisca grasa
1 plic zahar vanilinat
1 plic intaritor frisca
25 g unt
putina ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Punem intr-un vas faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul. Adaugam mierea, ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecul il turnam in doua forme de silicon cu diametrul de 18 cm. Coacem timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 170°C. Lasam cele doua blaturi sa se raceasca complet.
Pentru crema, amestecam cu mixerul o cutie de smantana lichida, plicul de zahar vanilinat si cu un plic de intaritor pentru frisca pana obtinem o spuma tare si o tinem apoi la rece. Cand blaturile se racesc adaugam frisca intre ele.
Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu 75 ml de frisca grasa la bain-marie. Adaugam si untul. Lasam glazura putin la racit.
Turnam glazura peste tort si ornam cu “carlionti” de ciocolata.
Pofta buna! 🙂
Leave A Reply