Bine ați venit la Inspirația săptămânii, locul în care strâng articolele care mi-au atras atenția pe parcursul unei săptămâni – mi-au oferit o soluție, m-au făcut să râd, mi-au dat o idee, etc. Le voi împărtăși cu voi în fiecare vineri seara, pentru ca voi să le puteți accesa ușor peste weekend când prindeți un moment de relaxare și vreți să citiți.
Pentru tine ca părinte
””Eu și tata te vom iubi indiferent de ce va fi”. Dinamica în familie și valorile care îi motivează pe oameni” – Am urmărit de la distanță conferința de ieri. Mi-aș fi dorit să pot fi acolo, dar nu s-a putut. Mulțumesc, Ana, pentru articol și pentru mesajele pe care le-ai notat de la eveniment.
”De ce plânge copilul la gradiniță? Și de ce nu vrea să meargă la grădiniță?” – Cristina a făcut o listă lungă cu posibilele motive pentru care cei mici plâng la grădiniță.
”10 întrebări pe care mi le pun de când sunt mamă” – Să ne mai și distrăm. Voi ce întrebări existențiale vă mai puneți?
”Cum stârnești râsul unui copil mic în cel mai simplu mod cu putință?” – Făceam jocul ăsta și când Alex era mic. Promit râs garantat. Mă bucur așa de tare că am și un video cu Alex mic și creț râzând în cele mai colorate hohote doar pentru că îmi puneam o jucărie pe cap, mă prefăceam că strănut și jucăria cădea.
”Prima temă la clasa I, dramă, plâns și alt Aha!” – Vai, cum a fost articolul ăasta pentru mine. M-a trimis direct în bucătăria bunicilor mei, într-o seară în care aveam de scris o pagină de 2. Greșisem pe ultimul rând și bunica mi-a rupt foaia…
”Când nu îți mai permiți să răcești, asta înseamnă să fii ma…mă” – Tușim și mucim în 3 de niște zile deja. Dar, ca mamă, eu tușesc și bolesc on the go.
”Şi uşoare, şi complicate în adaptarea la colectivitate” – Cum Alex și Sara sunt născuți la aproape 5 ani distanță nu mă gândisem niciodată cum e să îi ai pe amândoi la grădiniță în tandem și cât de grea poate fi adaptarea pentru fratele mai mare.
”Activităţi extraşcolare. Când sunt prea multe?” – Câteva lucruri de care să ținem cont când stabilim la ce (și câte) activități înscriem copilul.
”10 Steps To Guide Children Without Punishment” – Decalogul Laurei Markham pentru o viață fără pedepse.
Pentru binele tău (și al familiei tale)
”Greul și ușorul” – Cel mai frumos articol pe care l-am citit săptămâna asta. Serios. ”Cel mai greu e să fie ușor. Cel mai complicat e să lași să fie simplu.”
”#Interviu. Ligia Moise, psiholog: „Decât să ne dorim să fim perfecți, mai bine ne-am dori să fim buni”” – ”În momentul în care realizez că NU pot avea 10 la toate „materiile” (a se citi toate aspectele care țin de viața de adult) am toate șansele să devin, dintr-un imperfect, un imperfect fericit. ”
”Îți mai place de tine?” – Voi ce ați răspunde la întrebarea asta? Nu dați primul răspuns care vă vine în minte sau pe cel automat.
”Când stai pe marginea prăpastiei” – ”Faţă în faţă cu prăpastia, am înţeles că mai tare decât de înălţime, mi-e teamă să trăiesc. Că mi-e teamă să fiu. Că teama asta e o capcană şi că doar eu am cheia să mă eliberez din ea.”
”#Teapreciez – nodurile din capul nostru” – Voi le spuneți oamenilor că îi apreciați? Dacă nu, de ce?
”Schimbă lumea. Începe cu tine” – Un îndemn foarte fain: Schimbă lumea, dar începe cu tine. Îmi place să descopăr oameni cu planuri similare cu ale mele.
”Luxul lui „acum“” – De ce avem tot mai puțin timp? Cu cât avem mai multe aplicații care să ne ușureze viața, cu atât mai mult timp consumăm…
”Les gens presses sont deja partis…” – Tot pe tema lui ”acum” a scris și Andreea Esca. Să încetinim, măcar din când în când.
”Iubește-te, femeie! Ești frumoasă! …sau lecții pe care le-am învățat dupa 30 de ani” – ”Fiecare zi din viața noastră ne oferă o lecție, este suficient sa fim cu ochii și sufletul deschise, pentru a înțelege mesajele pe care le primim de la viață… Fiecare persoană pe care o întâlnim în viața noastră are un rol și este aici pentru a ne învața o lecție. ”
”Fără pungă, vă rog” – O idee minunată și atââât de necesară. Un fel de extensie pentru iulie fără plastic.
”Cum să scrii mai bine. Sfaturi pentru bloggeri, studenți și scriitori începători” – Pentru oricine dorește să se apuce de scris sau să scrie din ce în ce mai bine.
Activități pentru copii și părinți
”6 activități de familie și 3 fișe de colorat – Prietenii cățeluși” – Lucia vă așteaptă pe blog cu o serie de activități simpatice care să vă țină ocupați (în sensul bun) în weekend.
”13 Evenimente Norocoase pentru Copii şi Părinţi în 6-8 Octombrie. Unde Ieşim cu Copilul în București” – Multe activități faine de tot și foarte variate și în acest weekend.
Citiți și articolele anterioare din seria Inspirația săptămânii aici.
Weekend timp și pentru voi vă doresc!
Sursa foto: Shutterstock
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
O selectie foarte interesanta (si cuprinzatoare!) de articole 🙂 Le degustam pe indelete 🙂
Intrebarea “iti place de tine” este cu adevarat grea, chiar daca raspunsul automat este “normal ca da”, daca stai sa te gandesti sunt sigura ca oricine o sa gaseasca cateva lucruri care nu-i plac deloc la el.