Ingrediente
250g unt
150g zahar brun
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
200g faina
2 lingurite praf de copt
140g de ovaz
50g de nuci si migdale
50g nuca de cocos
50g merisoare si stafide deshidratate
Mod de preparare
Cu un mixer, amestecam bine untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand ouale, extractul de vanilie, faina, fulgii de ovaz, fulgii de cocos, migdalele, nucile si fructele deshidratate.
Ingredientele sunt suficiente pentru doua portii de cate 25 de biscuiti, asa ca puteti imparti compozitia in doua jumatati si pe una din ele sa o puneti la congelator (rezista chiar si o luna).
Pe o hartie de copt asezam jumatate din cantitatea de amestec, chiar in mijlocul acesteia si apoi intindem compozitia cu ajutorul unei linguri. Ridicam o margine a foii si rulam pana obtinem un cilindru gros cam de 5cm. Aluatul impachetat il punem putin la congelator ca sa se intareasca. Repetam procedeul pentru cealalta jumatate de aluat, care se pune la pastrare.
Incalzim cuptorul la 160°C. Desfacem sulul de aluat si, cu un cutit ascutit bine, il taiem in discuri cu grosimea de 0.5cm. Asezam biscuitii in tava, pe hartie de copt, lasand spatiu intre ei pentru ca se vor intinde. Ii punem in cuptor pentru 20 minute, pana se rumenesc putin.
Un desert pe cat de simplu de realizat, pe atat de gustos! 🙂
Leave A Reply