Ingrediente:
100 g unt moale
70 g zahar pudra
30 g zahar brun
1 ou
1 lingurita extract de vanilie
160 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita condimente pentru turta dulce
cateva nuci pentru decorat
Mod de preparare:
Untul moale si zaharul se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Adaugam apoi oul si esenta de vanilie. Urmeaza ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea, scortisoara si condimentele pentru turta dulce.
Aluatul se pune 30 minute la rece ca sa putem lucra mai usor cu el apoi. Compozitia rece o modelam in palme astfel incat sa obtinem niste bile de aluat de aproximativ 3 cm diametru. Le asezam pe hartie de copt in tava, lasand loc suficient intre ele pentru ca se vor intinde. La final, in varful fiecarui biscuite punem cate o bucata de nuca si o apasam putin ca sa nu cada.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute, pana incep sa se rumeneasca.
Cea mai grea e asteptarea 🙂 Biscuitii sunt tare buni, iar nucile aduc o aroma aparte.
Si am uitat sa va spun…la noi in casa miroase acum a Craciun!
Leave A Reply