M-a rugat Alex să facem un desert împreună și, evident, am acceptat provocarea. Cum nu aveam însă chef să stau prea mult în bucătărie i-am propus să facem ciocolată de casă și l-am lăsat pe el să aleagă cu ce să fie. A cerut căpșuni, alune și cocos.
Ingrediente
100 g zahăr brun
200 g lapte praf
50 g cacao
100 g unt
100 ml apă
alune de pădure
felii de căpșuni deshidratate
Mod de preparare
Pregătim mai întâi forma în care vom turna ciocolata – o ungem cu puțin unt și așezăm bucățile de căpșuni deshidratate. Turnând la final compoziția peste ele vor da un efect vizual fain pe suprafața ciocolatei.
Punem apa la încălzit, adaugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă. În siropul obținut adăugăm praful de cacao, îl încorporăm și apoi adăugăm untul. Ținem cratița pe foc până se topește untul. Luam apoi vasul de pe foc și încorporăm treptat laptele praf amestecând cu o spatulă până se omogenizează. Adăugăm și alunele întregi. Turnăm apoi ciocolata în formă, peste căpșuni.
Lăsăm ciocolata la rece până se întărește suficient pentru a putea fi tăiată. Dacă vreți să adăgați și cocos pe deasupra, așa cum am făcut noi, vă recomand să scoateți ciocolata din formă când încă nu s-a întărit de tot. În felul ăsta cocosul se va lipi de ea.
Se consumă cu măsură. 🙂
Citește și:
Biscuiți cu cocos îndulciți cu sirop de arțar
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
3 Comments
Wooow! Ce idee delicioasa! Intotdeauna am adorat ciocolata de casa, dar am mancat doar simpla.
Mmmm….arata excelent! O incerc si eu cu copiii, numai trebuie sa-mi fac aprovizionarea cu ingrediente.
Vai ce bine arată și este tare de sezon cu capsunile astea! Ma gandesc sa incerc si eu 🙂