Pentru prima dată de când nu mai e atât de cald am pornit cuptorul, cu gândul la niște biscuiți cu cocos pe care ni-i făcea și mama când eram mici, dar with a twist: nu am pus zahăr deloc și i-am îndulcit cu sirop de arțar.
Rețeta originală era cu cantități cât pentru o mică armată, așa că le-am ajustat puțin, nu de alta dar tentația ar fi fost mult prea mare.
Ingrediente
200 g făină
80 g cocos
85 g unt
1 ou
5 linguri sirop de arțar
1 linguriță extract de vanilie
3 lingurițe smântână
Mod de preparare
Amestecăm untul, siropul de arțar, extractul de vanilie și oul până se omogenizează bine. Apoi adăugăm făina și nuca de cocos. Frământăm până obținem un aluat bine omogenizat, adăugând smântâna între timp ca să se lege bine.
Întindem aluatul într-o foaie de cel mult 0.5cm grosime, decupăm biscuiții, îi punem în tavă pe hârtie de copt și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
Simplu și rapid, mai ales pentru că Alex m-a ajutat. 🙂
Citește și:
Ciocolată de casă cu alune și zmeură
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
Interesanta reteta…voi incerca si eu pentru baietii mei. Ce sirop de artar folosesti? De unde l-ai luat? Multumesc.
Bună, noi am luat unul de la DM. 🙂