Faptul ca nu am putut iesi zilele astea din casa nu m-a oprit din a face o nebunie de ciocolata. Reteta e atat de simpla si se prepara atat de repede…pacat ca dureaza atat de mult sa se intareasca la frigider. Grea asteptare!
Ingrediente
100 g zahar brun
200 g lapte praf
50 g cacao
100 g unt
100 ml apa
cateva alune de padure (crude) taiate in doua
cateva bucati de zmeura deshidratata
Mod de preparare
Incepem cu a pregati forma in care vom turna ciocolata, respectiv o ungem cu putin unt. Asezam apoi jumatatile de alune si bucatile de zmeura deshidratata. Turnand la final compozitia peste vom obtine un super efect vizual.
Punem apa la incalzit, adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva complet. La siropul obtinut adaugam praful de cacao, amestecam bine si lasam sa inceapa sa fiarba. Cu vasul inca pe foc, adaugam untul si amestecam din nou pana se topeste.
Luam vasul de pe foc si incorporam treptat laptele praf amestecand cu o spatula pana se omogenizeaza. Turnam apoi ciocolata in forma.
Puteti inlocui alunele si zmeura cu orice alte ingrediente va plac. Data trecuta am folosit migdale si merisoare. Si, daca va place, puteti pune respectivele ingrediente si in compozitie inainte sa o turnati in forma. Eu am primit comanda sa nu le amestec… 🙂
Ne inarmam cu muuulta rabdare si dam ciocolata la frigider pana se intareste ca sa o putem apoi taia.
Pofta buna!
Leave A Reply