Am găsit pe blogul Anei o rețetă de sărățele de casă care părea super simplă și se anunța delicioasă. Așa că ne-am pus pe testat și zic și eu ca Ana: sunt așa de bune că se termină cât ai zice…sărățele!
Noi am adaptat-o puțin de tot si, după 3 runde coapte până acum cu diverse ocazii chiar o declar o rețetă câștigătoare.
Ingrediente
350 g făină
200 g unt
1 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
1 plic de drojdie uscată
140 g iaurt simplu mai gras
telemea rasă
1 ou
Mod de preparare
Într-un vas mai mare punem făină, untul la temperatura camerei tăiat cubulețe, sarea, zahărul, drojdia uscată și 10 g telemea rasă. Le frământăm până încep să se omogenizeze. Adăugăm apoi iaurtul și mai frământăm vreo 3-4 minute până obținem un aluat elastic și care nu se mai lipește de mâini. Îl lăsăm la dospit în vas timp de 20 – 30 minute. Eu am acoperit vasul cu un prosop curat de bucătărie și l-am pus pe un scaun în fața cuptorului pornit.
Între timp batem oul pe care îl vom folosi ca să ungem sărățelele și pregătim suprafața de lucru pentru pasul următor.
După ce a trecut timpul întindem aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 0.5 cm, îl tăiem fâșii, ungem cu oul bătut și radem bânza telemea deasupra. Le punem în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20 – 25 de minute.
Din cantitatea asta de ingredinte ies două tăvi de sărățele care se termină tare, tare repede. 🙂
Poftă bună!
Citește și:
Biscuiți cu cocos, îndulciți cu sirop de arțar
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Comment
[…] Sărățele cu iaurt și telemea (desert sărat sau gustare) – Cristina ne propune o rețetă din care putem oferi și copiilor mai mari, adaptare de la Zâna Scutecel. […]