Îmi place să gătesc. Când am chef. Când nu mă toacă nimeni la cap. Și când nu e caniculă. Nu am timp de rețete sofisticate, dar când sunt în bucătărie (în condițiile menționate) e chiar o relaxare pentru mine, mai ales dacă pregătesc un desert.
Vara asta însă m-a stors de toate puterile și am limitat mult experimentele culinare. Cu doi copii acasă, cu un concediu prea scurt, cu lucrat (care oricum a fost cam imposibil), cu gospodărit, când să mai și gătesc? Am mers pe mâncăruri simple, ușor de făcut, pe variantele lor preferate ca să știu că sigur vor mânca.
Spre final de august am acceptat propunerea de a testa noul , deși eram sceptică la început și foarte obosită. În fine, nu era o perioadă prea strălucită în general.
Mai întâi am testat funcția de Slow Cook pentru că nu gătisem niciodată așa și eram curioasă cât de fragedă poate ieși carnea gătită astfel. Mușchiulețul de porc cu mere a fost atât de bun că a doua zi copiii au cerut iar. Își făcuseră deja un sistem pentru când să apese unul pe butoane și când celălalt. Am tot ajustat temperatura și timpul de gătit numai să aibă ce apăsa.
Apoi am făcut hummus folosind funcția Beans/Chilli. Am zis să respectăm rețeta chiar dacă nouă ni se părea mult prea mult năut. Rezultatul final a fost delicios și similar cu hummusul nostru preferat de la restaurantul libanez din apropiere. Dar era o cantitate industrială! Am mâncat vreo 3 zile numai hummus la cină și asta după ce am împărțit și pe la prieteni.
Și-apoi am trecut la rețeta care face subiectul acestui articol și la funcția Steam: somon gătit la abur.
În ziua în care am filmat tot procesul copiii au ieșit în parc cu bona ca să nu avem fundal sonor, numai că m-am cam luat cu pregătirile și cu vorba și atomicii au venit acasă înainte să pun peștele în minunatul multicooker Crock-Pot Express. Noroc că la funcția Steam, de gătit la abur sub presiune, a fost gata în 5 minute – timp de încălzire/ajuns la presiunea optimă plus cele 3 minute de timp efectiv de gătit.
Ingrediente necesare:
- file de somon – cantitatea o stabiliți voi în funcție de numărul de persoane (pe grătarul din Crock-Pot Express încap maxim 4 bucăți ca cele din video)
- 250ml apă – apa trebuie să aibă un nivel la care grătarul și peștele să nu intre în contact cu ea
- sare după gust
- unt
- lămâie
- frunze de busuioc proaspăt
Metoda de preparare vă las să o descoperiți în video. Vă spun doar că a fost simplu, rapid și mai ales delicios.
Acum că am testat ”oala minune” – cum i-a spus soțul, că sunt mai odihnită și puțin mai zen, pot spune că iau în calcul să îmi cumpăr un , pentru că aș economisi timp (nu e nevoie să stau lângă vas pentru că mâncarea nu se arde), e silențios, ajunge repede la presiunea optimă, are funcții multiple presetate (inclusiv pentru iaurt) și vasul de gătit din interior e antiaderent.
Voi ați încercat alte produse Crock-Pot? Ce ați găti bun în Crock-Pot Express? 🙂
Citește și:
De azi trăiesc sănătos – 10 schimbări importante în alimentație
Ce să îi dau copilului meu să mănânce?
De ce să gătim împreună cu cei mici
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
4 Comments
Exact la fix a picat articolul. Si eu am cumparat o oala crock-pot (slow&multi-cooker) si astept sa-mi iau “inima-n dinti” si sa incep sa-i “dau de cap”. Zilele astea o sa incerc! Arata foarte bine reteta ta si…omg e super rapida!❤️ O zi frumoasa!
Ce tare! 🙂 Uite aici multe rețete faine: https://www.crock-pot.com/on/demandware.static/-/Sites-crock-pot-Library/default/dw40ac3eb3/documents/instruction-manuals/SCCPPC600-V1-Express%20Crock%20Recipe%20Book.pdf
Da, eu am un slow cooker Crock Pot, si il folosesc aproape zilnic de cand a inceput copilul diversificarea. Arunc in el carne si legume, ii dau drumul si gata, am terminat cina. Ma tenteaza si multicookerul sincer.
Pentru mine e primul Crock-Pot pe care l-am încercat, dar mi s-a părut foarte comod și simplu de folosit. 🙂