– Tatiii, am vorbit cu Super eroul K la un ou ochi!
– ?!
De nestăpânit a fost încântarea lui Alex când a intrat în mașină să îi povestească lui taică-său despre vizita la Akademia Kinderland. Faptul că Sara dormea în scaunul de lângă n-a contat deloc. Bine că avea un somn profund și nu s-a trezit de la decibeli.
Sâmbătă am plecat de acasă pe la ora 11:00 și ne-am mai întors abia după lăsarea întunericului. După ședința foto pe care o aveam programată în paralel cu o lansare de carte la care au fost copiii, ne-am întâlnit la masă și-apoi, cu burțile pline de bunătăți am ajuns, în sfârșit, la magazinul Kaufland de pe Barbu Văcărescu. Într-un colț al parcării e ridicată Akademia Kinderland, locul în care copiii cu vârste între 4 și 14 ani pot învăța despre alimentele nesănătoase și efectul lor nociv, dar și despre cele sănătoase și felul în care ne ajută organismul să fie mai puternic.
Alex vă dă 3 motive să mergeți cu copiii la Akademia Kinderland
Când am ajuns noi nu mai era nimeni așa că cei doi ghizi s-au concentrat doar pe Alex. Deși timid la început, până la finalul vizitei s-a mai relaxat și mi-a spus în mașină că ar mai fi stat și că i-a plăcut. L-am rugat pe el să îmi spună de ce crede că alți părinți ar trebui să își aducă copiii la Akademia Kinderland. Mi-a spus așa:
- îl poți asculta pe Super eroul K la telefoane în formă de mâncare – În prima încăpere, cea despre alimentele nesănătoase, receptoarele au formă de hamburger, doză de suc și baton de ciocolată. La fiecare dintre ele cei mici pot afla de ce nu sunt bune respectivele mâncăruri. Alex a rămas mască să afle că o doză de băutură carbogazoasă poate conține 10 lingurițe de zahăr. ”Mami, acum înțeleg mai bine de ce nu ne iei sucuri din astea.”, mi-a spus când cei doi ghizi nu erau atenți la noi. În încăperea despre mâncarea sănătoasă receptoarele au formă de ou ochi, sticlă de apă și banană, iar copiii pot învăța din mesajele lui K despre importanța unui mic dejun sănătos și a consumului de apă. Mi-a plăcut că Alex a fost foarte atent când i s-a spus că fructele imperfecte sunt mai bune decât cele fără cusur (și probabil date cu tot felul de substanțe).
- poți fi un bun detectiv – Cu ajutorul unui dispozitiv special (cum numai un detectiv adevărat poate avea!) în spațiul dintre cele 2 încăperi copiii au ocazia să afle care sunt alimentele care conțin zahăr. Alex a fost surprins să audă că gadget-ul piuie la salam. ”Ăștia pun zahăr și în salam?!”, m-a întrebat. Mie mi-a plăcut aici cel mai mult că, printr-un joc în care își aruncau între ei cuburi mari de burete, Alex a înțeles cum zahărul îi poate agita și le poate dilua capacitatea de concentrare.
- te distrezi încercând tot felul de activități – După ce s-a lămurit cu alimentele nesănătoase școlarul nostru a avut ocazia să se joace 2-3 minute pe tabletă. Se ambiționase foarte tare să îl ajute pe Super eroul K să prindă din fugă toate alimentele bune și să sară peste cele nerecomandate. Dacă ar fi să judec după reacția lui însă, aș zice că cel mai mult i-a plăcut activitatea cu vasele de sânge. Cum să nu se distreze dând cu ciocanul în perete roșu ca să vadă efectele sării, zahărului sau grăsimilor? S-a bucurat și să repare apoi vasele de sânge căptușindu-i bine cu legume și fructe. O altă atracție majoră a fost balanța uriașă unde putea pune într-un taler diferite mâncăruri și-apoi trebuia să găsească tipul de activitate fizică potrivită și durata necesară ca să combată efectele respectivelor mâncăruri. De exemplu, dacă ați mâncat un burger, aveți nevoie de măcar 30 de minute de înot. După ce au povestit și despre piramida alimentară pentru copii și despre cantitățile ideale de legume, proteine și carbohidrați, Alex a încheiat vizita la Akademia Kinderland compunând 2 farfurii corecte pe un ecran uriaș.
Dacă încă nu ați ajuns, timpul nu e pierdut. Până pe 30 octombrie puteți ajunge la Akademia Kinderland de la Kaufland Barbu Văcărescu, iar apoi urmează să se mute la magazinele Kaufland din Basarab, Mihai Bravu, Valea Cascadelor, Șos. Alexandriei, Odăi. Nouă ne-a luat cam 30 de minute să absolvim Akademia, ca să știți cum să vă calculați timpul. Accesul este gratuit, iar programul este de joi pană sambătă, între orele 10:00 – 18:00, și duminică, între orele 11:00 – 17:00.
Mi-ar plăcea să îmi spuneți care a fost activitatea preferată a copiilor voștri după ce faceți și voi o vizită. Distracție plăcută!
Citește și:
Reperele mele când vine vorba de alimentația copiilor
Ce să îi dau copilului meu să mănânce?
De ce să gătim împreună cu cei mici
De azi trăiesc sănătos – 10 schimbări importante în alimentație
Emotional eating – Atunci când mâncarea deține controlul
Corpul îți vorbește. Știi să îl asculți?
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
5 Comments
Serios? Astia pun zahar si in salam? Nu am putut sa depasesc faza aia… :))
Oare o fi aglomerat în weekend?
Nu cred. Noi am fost sâmbătă pe la 16.30 și am fost singuri. 🙂
Buna ziua
Numai in Bucuresti se poate merge la Academie?
Bună ziua, din câte știu deocamdată proiectul e gândit pentru București, dar nu e exclus să ajungă și prin țară. 🙂 Să urmăriți pagina de Facebook Akademia Kinderland ca să aflați veștile mai repede. 😀